UDMR vrea ca statul să suspende obligațiile fiscale pentru companiile care nu concediază angajați

Data publicării:
kelemen hunor udmr
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

UDMR propune un pachet de măsuri menite să protejeze companiile și angajații afectați de coronavirus, în condițiile în care consecințele economice sunt deja grave în România.

Propunerile UDMR vizează domenii precum turismul și HORECA, transportul și exportul de marfă, agricultura, administrațiile locale și investițiile. În document sunt incluse propuneri concrete și în domeniul sănătății publice, cum ar fi asistența medicală stomatologică de urgență, potrivit unui comunicat al Uniunii.

UDMR consideră că Ministerul Finanțelor trebuie să achite obligațiile sale restante față de firme, angajații concediați din cauza crizei economice trebuie sprijiniți cu o indemnizație unică nerambursabilă și prin măsuri de reintegrare pe piața muncii, un Fond de Intervenție care să asigure finanțare și sprijin post-criză pentru firme, îndeosebi IMM-uri.

Trebuie sprijinite IMM-urile care nu concediază angajați, prin suspendarea pe perioadă determinată a plății contribuțiilor de asigurări sociale, plata impozitelor, plata TVA și a altor contribuții obligatorii calculate pe fondul de salarii, potrivit comunicatului.

Instrumentele bugetare puse la dispoziție de UE ca răspuns la criza actuală trebuie utilizate pe deplin, arată UDMR. Din Fondul de Coeziune alocat pentru cadrul financiar-bugetar 2014-2020, pentru finanțarea de proiecte menite să combată efectele crizei România are la dispoziție 491 de milioane de euro accesibile imediat.

„De asemenea, trebuie avută în vedere și perioada post-epidemică, prin urmare considerăm că fondurile europene nerambursabile trebuie reorientate înspre finanțarea proiectelor de infrastructură importante pentru dezvoltarea regională și pentru comunitățile locale”, arată UDMR.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri