38 de femei îl acuză de hărțuire sexuală pe un al doilea producător faimos de la Hollywood

Data publicării:
producator James Toback
Foto: Guliver/Getty Images

Scandalul sexual iscat în jurul celebrului producător de la Hollywood Harvey Weinstein le-a încurajat pe mai multe femei să dezvăluie abuzurile sau hărțuirile la care au fost supuse de-a lungul anilor. Acum, o investigație a jurnaliștilor de la Los Angeles Times aduce în prim-plan un nou nume mare din cetatea filmului.

producator James Toback
Foto: Guliver/Getty Images

Producătorul James Toback, în vârstă de 72 de ani, nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului „Bugsy”, în care rolul principal i-a revenit actorului Warren Beatty, este acuzat de cel puțin 38 de femei de hărțuire sexuală.

Spre deosebire de Weinstein, care vâna actrițe debutante sau nume celebre și le invita în camera lui de hotel, Toback avea o altă abordare. Bărbatul punea ochii pe o tinere studente sau chiar eleve de liceu, apoi intra în vorbă cu ele în Central Park, la coadă la bancă sau la farmacie. Le spune că este un producător faimos și că el l-a „inventat” pe Robert Downey Jr., după ce a produs trei filme în care a jucat acesta. Dacă tinerele nu îl credeau, producătorul scotea la iveală mai multe articole decupate din ziare, care îi menționau numele.

Apoi le propunea să vină la audiții pentru un rol într-un film produs de el și le promitea că o să le facă staruri la Hollywood. Audițiile false erau organizate în camere obscure de hotel, în rulote de film sau chiar în parcuri publice. Toback le punea tinerelor întrebări cu caracter sexual, se lăuda că a întreținut relații sexuale cu vedete și apoi le spunea că „nu poate funcționa” dacă nu se autosatisface de câteva ori pe zi.

Cele 38 de femei au povești similare, spunând că Toback obișnuia apoi să se masturbeze în fața lor sau, în unele cazuri, să le abuzeze sexual. Contactat de The Times, Toback a negat acuzațiile, spunând că nu le-a întâlnit niciodată pe aceste femei sau că dacă le-a întâlnit „a fost doar pentru 5 minute și nu își amintește de ele”.

Producătorul a mai adăugat că îi este fizic imposibil să facă acele lucruri de care este acuzat, întrucât suferă de diabet și are probleme cu inima. Însă 31 dintre cele 38 de femei au acceptat să iasă în față și să vorbească deschis despre experiențele lor cu Toback.

„Modul în care punea el problema era că așa se fac lucrurile. M-am simțit ca o prostituată, am simțit că e vina mea, că mi-am dezamăgit familia și apropiații pentru că am fost așa naivă”, povestește actrița Adrienne LaValley, despre o întâlnire cu Toback în 2008, când acesta s-ar fi masturbat în fața ei și a încercat să se apropie de ea, în ciuda protestelor tinerei, într-o cameră de hotel.

„Este un subiect deja cunoscut printre femei. De fiecare dată când cineva povestește că a fost abuzată sexual, răspunsul e: te-ai întâlnit cu Toback?”, spune Karen Sklaire, actriță și profesoară de actorie în New York.

Sari Kamin, o altă tânără care îl acuză pe Toback de hărțuire, spune că a fost abordată de acesta pe stradă, în Manhattan, și că i s-a propus să joace în următorul film produs de acesta. La „audiție”, producătorul i-ar fi cerut să se dezbrace și a răbufnit furios atunci când aceasta a refuzat, spunându-i că nu va reuși în lumea filmului dacă este atât de pudică.

Alte zeci de femei au povestit cu lux de amănunte pentru jurnaliștii LA Times despre întâlniri asemănătoare cu producătorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri