40 de migranţi tunisieni, care încercau să ajungă în Italia pe mare, sunt daţi dispăruţi. Au fost lansate operaţiuni de căutare

Data publicării:
Navă cu migranți:
Navă cu migranți: Profimedia

Aproximativ 40 de migranţi tunisieni care au încercat să ajungă în Italia în mod clandestin pe mare sunt daţi dispăruţi de cinci zile, a anunţat marţi Garda naţională tunisiană, relatează AFP.

Tunisienii care au participat la această "operaţiune de emigrare clandestină" au părăsit oraşul Sfax (centrul-est) în noaptea de 10 spre 11 ianuarie la bordul unei ambarcaţiuni care urma să-i transporte până la coastele italiene, a indicat Garda naţională într-un comunicat citat de Agerpres.

Garda a adăugat că a lansat operaţiuni de căutare, mobilizând resurse importante pentru a găsi persoanele dispărute după ce rudele acestora au semnalat că nu mai pot lua legătura cu ele.

Tunisia este, alături de Libia, principalul punct de plecare pentru mii de migranţi care încearcă să ajungă în Europa.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), peste 2.270 de persoane au murit în 2023 în centrul Mediteranei în timp ce încercau să ajungă clandestin în Europa, cu 60% mai mult decât anul precedent.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri