A fost arestată sora lui Matteo Denaro, "nașul nașilor" din Sicilia care se lăuda că a "umplut un cimitir singur"

Data actualizării: Data publicării:
rosalia denaro
A fost arestată sora lui Matteo Denaro, nașul mafiei din Sicilia care se lăuda că a "umplut un cimitir singur". FOTO: Profimedia Images

Sora liderului mafiot Matteo Messina Denaro a fost arestată vineri, a anunțat poliția italiană. Rosalia Messina Denaro este acuzată de asociere cu organizaţia mafiotă.

Matteo Messina Denaro a fost cel mai căutat om din Italia până la arestarea sa pe 16 ianuarie, după ce a reuşit să le scape timp de 30 de ani. El a fost condamnat la mai multe sentinţe de închisoare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat pentru o listă lungă de crime şi alte infracţiuni.

Arestarea sorei liderului mafiot este rezultatul investigaţiei care a dus la capturarea fratelui său, au anunţat polițiștii italieni.

Anchetatorii au avut multă vreme suspiciuni că Matteo Messina Denaro a putut să se ascundă de autorităţi pentru că a fost ajutat de membri ai familiei şi de puternica loialitate din cadrul organizaţiei pe care o conducea. 

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru rolul jucat în asasinarea procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, în 1992. El este pasibil de asemenea de o altă condamnare pe viaţă pentru rolul său într-o serie de atacuri cu bombă la Florenţa, Roma şi Milano, în 1993, soldate cu 10 morţi.

În septembrie anul trecut, poliţia italiană a indicat că, în ciuda „dispariţiei” sale, Messina Denaro continua să controleze mafia din apropierea oraşului Trapani din vestul Siciliei. „Am umplut un cimitir, singur”, spunea Denaro, cu ani în urmă, potrivit The Guardian. 

Citește și: Timp de 30 de ani, cel mai căutat lider mafiot din lume s-a ascuns într-o casă cu 2 etaje. Ce a descoperit poliția în interior 

Bărbatul a cărui identitate era folosită de mafiotul Messina Denaro a fost arestat. Ce explicație le-a dat polițiștilor 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri