Adrian Cioroianu, despre atacul de vineri: Acest episod e închis, dar înfruntarea care există de zeci de ani va continua

Data actualizării: Data publicării:
colaj steag iran israel cu arme
Israelul a ripostat la atacul iranian. FOTO: Getty Images

Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat la Digi24 că riposta Israelului a fost "bine gândită și calibrată", ca să nu fie nicio victimă. Acest episod e închis, a spus el, subliniind însă că înfruntarea care există de zeci de ani va continua.

"Cred că a fost vorba de un răspuns foarte bine gândit și calibrat al Israelului, principala preocupare era să nu fie nicio victimă, nici la cel iranian nu au fost.

E un răspuns care salvează situația pentru toată lumea.

Armata israeliană are un principiu de a nu comenta. La Iran e vorba de altceva – spunând că nu a fost vorba de un atac nu mai sunt obligați să reacționeze, ăsta e semnul că nu doresc să reacționeze.

E semn bun că nu recunosc lovitura unor rachete sau drone. E un mesaj liniștitor și către opinia internațională și către poporul iranian.

Cred că este episodul final al acestei runde de încordare, poate or să mai fie, dar asta se încheie aici. Nu întregul dosar israeliano-iranian e închis, ci doar acesta.

Ce va urma nu va mai avea legătură cu aceste din urmă atacuri, dar înfruntarea de principiu care există de zeci de ani Iran-Israel și Iran-SUA vor continua", a declarat Adrian Cioroianu.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri