Video Agonia unui blindat rusesc pe frontul de la Vuhledar, lovit de trei ori în mai puțin de un minut de ucraineni

Data actualizării: Data publicării:
Blindat al armatei ruse distrus la Vuhledar
Blindat al armatei ruse distrus la Vuhledar. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

O înregistrare video publicată pe rețelele sociale arată distrugerea unui blindat al armatei ruse în deja infamul punct de trecere de lângă Vuhledar, unde rușii au pierdut în ultimele zile un număr impresionant de blindate și tehnică de luptă în cadrul unei ofensive eșuate.

În clipul de un minut, blindatul - un vehicul de luptă al infanteriei model BMP-2 - este lovit de trei ori până când e, în cele din urmă, oprit. Nu este clar dacă exploziile sunt provocate de mine, rachete antitanc sau o combinație dintre cele două.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La finalul înregistrării, făcute de o dronă de supraveghere, se observă partea superioară a mașinii decupată de explozii. Niciun militar rus nu este văzut ieșind sau încercând să iasă din blindatul distrus.

Pe frontul de la Vuhledar, Rusia a pierdut efectivele unei întregi brigăzi: este vorba, mai exact, despre brigada 155 infanterie marină, alcătuită din militari de elită ai trupelor lui Putin. Este deja a treia oară când rușii pierd această unitate pe frontul din Ucraina, care a mai fost refăcută de două ori de la zero, după luptele de la Bucha și din Donbas.

La Vuhledar, rușii au pierdut în ultimele săptămâni sute de vehicule și zeci de tancuri, inclusiv zeci de blindate într-o singură zi.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri