Ajutor uriaș din partea țărilor arabe pentru Turcia și Siria. Aproape 185.000 de oameni au donat într-o singură zi

Data publicării:
donatii pentru turcia
Donații în valoare de peste 115 milioane de dolari pentru Turcia din partea țărilor arabe. Foto: Profimedia Images

O mobilizare masivă are loc în mai multe țări arabe în sprijinul oamenilor care suferă după cutremurele devastatoare din 6 fabruarie, soldate cu peste 17,000 de morți, potrivit ultimelor date publicate joi, la ora prânzului. Donaţiile depăşesc deja suma de 115 milioane de dolari. Acestea vor fi împărțite în mod egal între Turcia și Siria, potrivit EFE

Campania populară de donaţii din Arabia Saudită a strâns, până miercuri, peste 17 milioane de dolari, de la circa 185.000 de donatori prin intermediul platformei electronice Sahem ('Participă', în limba arabă), care aparţine Centrului Regelui Salman pentru Ajutor şi Activitate Umanitară, potrivit EFE.

Iniţiativa saudită se alătură celei a Emiratelor Arabe Unite (EAU), care a ordonat miercuri ''100 milioane de dolari pentru ajutorarea celor afectaţi de cutremur'', jumătate din această sumă pentru Siria şi cealaltă jumătate pentru Turcia, a relatat agenţia oficială de ştiri din Emirate, WAM.

În afara ajutorului financiar, ambele ţări au început să trimită pachete cu ajutoare umanitare care includ provizii sanitare, alimente şi logistică, acţiuni cărora li s-au alăturat şi ţări precum Kuweitul, Qatarul şi Irakul.

''Grupul Internaţional de Căutare şi Salvare din Qatar al Lekhwiya a lansat astăzi (joi - n.r.) operaţiuni de căutare şi salvare, în coordonare cu autorităţile locale turce, în afara furnizării unui spital de campanie, de ajutoare de urgenţă, corturi şi provizii pentru iarnă'', a informat joi agenţia de ştiri qatariană QNA.

La rândul său, agenţia de ştiri irakiană INA a publicat joi informaţia conform căreia ''două avioane au decolat (...) dintr-un prim lot al podului aerian dintre Irak şi Turcia, transportând tone de ajutoare de urgenţă către Turcia, la indicaţiile premierului Mohamed Shia al Sudani''

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri