Al 7-lea oligarh mort în condiții bizare. Un fost manager de top de la Lukoil ar fi fost otrăvit cu venin de broască

Data actualizării: Data publicării:
Alexander Subbotin’s death
Alexander Subbotin FOTO: Profimedia Images

Un fost manager de top al companiei rusești Lukoil a murit în împrejurări bizare, fiind suspectată otrăvirea cu veninul de la o specie de broască. Alexander Subbotin este cel de-al șaptelea oligarh rus care a murit în circumstanțe ciudate, după declanșarea războiului din Ucraina.

Alexander Subbotin, membru al consiliului de administrație al Lukoil, ar fi murit după ce a avut programare la un șaman din Mytishchi, oraș aflat la nord-est de Moscova, chiar în casa acestuia. Potrivit presei rusești, urmase o procedură anti-mahmureală, la care s-a folosit și venin.

Subbotin ar fi mers la casa șamanului „într-o stare severă de intoxicație alcoolică și cu droguri” cu o zi înainte de moartea sa, a declarat o sursă pentru TASS.

Șamanul și soția sa „au făcut o incizie în piele, au picurat veninul broaștei și după ce a vomitat, starea pacientului s-ar fi îmbunătățit”, potrivit The Independent care citează Telegram.

Subbotin cunoștea cuplul de multă vreme și folosea în mod regulat serviciile lor. „A mers încă o dată la ei pentru a-și trata mahmureala. Dintr-o dată s-a simțit rău, îl durea inima. Proprietarul a decis să nu cheme o ambulanță și l-a culcat pe omul de afaceri într-o încăpere din subsol. Acolo a murit”.

Șamanul a spus poliției că era prieten cu Subbotin.

Povestea morții bizare a lui Subbotin este doar ultima dintr-un șir întreg de decese neobișnuite ale unor oligrahi - nume importante din sectorul energetic din Rusia.

Vicepreședintele unei importante companii rusești din domeniul distribuției de gaze a fost găsit mort, alături de soția și fiica lor, în Spania, la mijlocul lunii aprilie.

Cazul șocant, care părea a fi o dublă crimă urmată de sinuciderea multimilionarului rus, a venit la doar două zile după ce un fost vicepreședinte al Gazprombank a fost găsit mort într-un apartament din Moscova alături de soția și fiica sa minoră.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri