Alpii au rămas fără zăpadă. Peisaj de iarnă cu iarbă verde

Data publicării:
alpi fara zapada
Peisaj de iarnă neobișnuit în Alpi, unde munții sunt acoperiți de iarbă verde, iar zăpada lipsește aproape cu desăvârșire. FOTO: Profimedia Images

Imagini neobișnuite pentru această perioadă a anului în Alpi, unde nu este zăpadă aproape deloc, iar din cauza vremii neobișnuit de calde iarba verde acoperă munții.

Lipsa zăpezii pe vârfurile munților le-a creat probleme operatorilor de pârtii de schi și admiratorilor peisajului de iarnă alpin, scrie Euronews.

Imaginile surprinse în Innsbruck în Austria, Villars-Sur-Ollon și Crans-Montana în Elveția și Lenggries din Germania arată munții acoperiți de iarbă verde și fără zăpadă. Absența aproape totală a zăpezii provoacă îngrijorări cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra evoluției temperaturilor anormale acestei perioade.

Din Franța până în Polonia, multe zone ale Europei se bucură în prezent de vreme mai degrabă pentru tricou decât pentru geacă. În Polonia s-au atins  maxime zilnice de două cifre, în ultimele zile fiind mai mult de 10 grade Celsius.

MeteoSuisse, serviciul de meteorologie din Elveția, a înregistrat unele dintre cele mai calde temperaturi din toate timpurile în această perioadă a anului. 

O stație meteo din Delemont, la granița cu Franța, a atins deja o temperatură medie zilnică record de 18,1 grade Celsius în prima zi a anului. „Această trecere spre noul an aproape că te face să uiți că ești în mijlocul iernii”, au scris meteorologii elvețieni pe blogul serviciului meteo.

Începutul anului 2023 marchează o continuare a trendului meteo înregistrat anul trecut. 2022 a fost cel mai fierbinte înregistrat atât în ​​Elveția, cât și în Franța, Organizația Meteorologică Mondială a Națiunilor Unite afirmând că ultimii opt ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată, temperatura globală a anului anterior urmând să fie făcută publică la mijlocul lunii ianuarie.

Potrivit meteorologilor francezi, în sudul și nordul Alpilor, a nins pe versanți la peste 2.200 de metri, dar zăpada lipsește aproape total la altitudini mai joase din nordul Alpilor și de-a lungul Pirineilor.

Oamenii de știință spun că temperaturile anormal de ridicate sunt cauzate de  schimbările climatice provocate de acțiunile umane și că evenimentele meteorologice extreme vor deveni mai frecvente, mai intense și mai lungi, cu excepția cazului în care guvernele și oamenii își reduc drastic emisiile de carbon.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...