Alunecări de noroi catastrofale în China din cauza taifunului Khanun. 21 de oameni au murit, iar șase sunt încă dispăruți

Data publicării:
Militari îndepărtează apă cu mâl cu niște mături
Dezastrele provocate de taifunurile Doksuri și Khanun au făcut ravagii în China. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images.

Numărul morţilor din cauza unei alunecări de noroi în oraşul Xian, din nord-vestul Chinei, a crescut la 21, şase persoane fiind încă dispărute, a anunţat, duminică, autoritatea de gestionare a situaţiilor de urgenţă a oraşului, în timp ce China se confruntă cu precipitaţii de vară neobişnuit de abundente, relatează Reuters.

Televiziunea de stat din China a relatat, anterior, că din cauza alunecărilor de noroi de vineri, 18 persoane sunt moarte sau dispărute, două victime fiind confirmate.

Un videoclip difuzat de agenţia oficială de ştiri Xinhua a arătat copaci rupţi şi moloz îngrămădindu-se de-a lungul drumurilor noroioase dintr-un sat, cu case şi infrastructură deteriorate sau distruse. Alunecarea de noroi a distrus două case şi a provocat căderi de curent pentru 900 de gospodării, a declarat autoritatea într-un comunicat publicat pe contul său de WeChat.

Taifunul Khanun, care a lovit o parte din Japonia şi peninsula Coreea, s-a transformat într-un ciclon tropical când a atins pământul în provincia Liaoning, din nord-estul Chinei, vineri seară. Ploaia reprezenta în continuare riscuri de inundaţii pentru oraşele joase, inclusiv Anshan, unde 17.859 de persoane au fost evacuate, a mai transmis televizunea chineză de stat.

Precipitaţiile care au căzut, peste noapte, în Liaoning au atins un vârf de 52 mm pe oră, patru rezervoare depăşind limitele de inundaţii.

Conducerea agenției pentru Controlul Inundaţiilor şi Ajutorarea Secetei din China şi Ministerul Gestionării Situaţiilor de Urgenţă au avut, duminică, o întâlnire specială pentru a discuta măsurile de prevenire a inundaţiilor şi de răspuns în situaţii de urgenţă în provinciile grav afectate, cum ar fi Liaoning, Shaanxi, Tianjin şi Chongqing.

Khanun a venit în timp ce ţara era deja afectată de impactul taifunului Doksuri, care a lovit nordul Chinei cu ploi torenţiale şi inundaţii, după ce a ajuns pe uscat pe 28 iulie.

Temperaturile mai calde au alimentat, de asemenea, precipitaţiile în multe părţi ale Chinei, pe fondul unei veri neobişnuit de umede.

Sâmbătă dimineaţa, în regiunea Xinjiang din nord-vestul Chinei s-a format o furtună puternică.

Un videoclip publicat de gazeta oficială a PCC a arătat nori groşi învolburaţi atârnând jos deasupra solului, întunecând cerul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
De ce nu se afișează Lidia Buble cu iubitul ei, un afacerist de 62 de ani: „Când o să fie să mă mărit, o să...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Christian Bale, o nouă transformare radicală. Actorul, de nerecunoscut pe platourile de filmare de la „The...