Ambasadorul Ucrainei în Germania îl critică dur pe Scholz: "Din punct de vedere militar, Ucraina este dezamăgită de Berlin"

Data actualizării: Data publicării:
Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrii Melnik.
Andrii Melnik a fost numit viceministru de externe în guvernul de la Kiev. În ultimele luni a deținut funcția de ambasador al Ucrainei la Berlin. Foto: Profimedia Imaged

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrii Melnik, l-a acuzat pe Olaf Scholz de lipsă de lidership şi nesocotirea intereselor ucrainene, ca reacţie la discursul ţinut, joi, la Davos de cancelarul german. "Din punct de vedere militar, Ucraina este pur şi simplu dezamăgită de Berlin", a declarat Melnik.

Kievul a sperat să audă la Forumul Economic Mondial ce măsuri concrete va lua guvernul german pentru a sprijini Ucraina astfel încât să câştige războiul, dar Olaf Scholz nu a reuşit să abordeze aceste puncte, a adăugat el, potrivit dpa, care citează publicația germană Bild.

"Din păcate, a fost o greşeală, mai ales în ceea ce priveşte livrarea imediată de arme grele din Germania pentru a înăbuşi enorma ofensivă rusă din Donbas", a spus Andrii Melnik.

"Se pare că nu există curajul şi lidershipul de a face asta", a spus el, referindu-se la cancelarul Scholz.

În discursul său de la Davos, Olaf Scholz nu a abordat direct criticile la adresa guvernului german, calificat drept prea timorat în livrările sale de arme grele, precum tancuri de luptă, atât de Kiev, cât şi de alte ţări din estul Europei, precum Polonia sau ţările baltice.

De asemenea, președintele polonez, Andrzej Duda, a acuzat guvernul german că nu s-a ținut de cuvânt și nu a livrat Poloniei tancuri noi drept compensație pentru tancurile din perioada sovietică pe care guvernul de la Varșovia le-a trimis Ucrainei.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri