Anchetă în Ucraina după ce un dispozitiv de înregistrare a fost găsit în noul birou al șefului Armatei, Valeri Zalujni

Data publicării:
valeri zalujni
Anchetă în Ucraina după ce un dispozitiv de înregistrare a fost găsit în noul birou al șefului Armatei, Valeri Zalujni. FOTO: Profimedia Images

Serviciul de securitate ucrainean a început o anchetă penală după ce într-un birou care ar fi putut fi folosit în viitor de șeful armatei, generalul Valeri Zalujni, a fost găsit un "dispozitiv tehnic", relatează Reuters.

Serviciul de securitate a declarat duminică pe aplicaţia de mesagerie Telegram că a fost deschisă o anchetă în temeiul unui articol din Codul penal ucrainean privind "achiziţionarea, vânzarea sau utilizarea ilegală a unor mijloace tehnice speciale pentru obţinerea de informaţii".

Acesta a adăugat că dispozitivul - caracterizat iniţial ca fiind un microfon de către presa locală - a fost considerat, conform informaţiilor preliminare, ca fiind "într-o stare nefuncţională" şi nu au fost găsite mijloace de stocare a informaţiilor sau de transmitere la distanţă a înregistrărilor audio.

"Subliniem faptul că dispozitivul nu a fost găsit direct în biroul lui Valeri Zalujni, ci într-unul dintre spaţiile care ar fi putut fi folosite de acesta în viitor pentru muncă", a precizat serviciul.

"Serviciul de Securitate al Ucrainei ia toate măsurile prevăzute de lege pentru a investiga această infracţiune", a adăugat acesta.

Generalul Zalujni a fost menţionat printre posibilele ţinte ale unei remanieri în rândul gradelor militare de vârf, în contextul unei răciri a relaţiilor cu preşedintele Volodimir Zelenski, care nu a fost de acord cu punctul său de vedere în ceea ce priveşte desfăşurarea războiului de 21 de luni împotriva Rusiei.

 Într-un articol publicat luna trecută în The Economist, Zalujni a scris că războiul a intrat într-o etapă de uzură care ar putea fi în beneficiul Moscovei şi i-ar permite să îşi reconstruiască puterea militară. Preşedintele nu a fost de acord cu această evaluare că războiul ar fi intrat într-un impas.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri