Video Armata israeliană prezintă un tunel Hamas, lângă spitalul Shifa. Teroriștii aveau bucătărie, băi și sală de ședințe cu aer condiționat

Data actualizării: Data publicării:
Soldat cu cască și lanternă într-un tunel
Purtătorul de cuvânt al IDF, Hagari, prezintă tunelul descoperit lângă spitalul Shifa. Foto: Captură Twitter/IDF

Armata israeliană a făcut publice, miercuri, noi imagini și clipuri video cu un tunel consolidat de lângă spitalul Al Shifa, despre care spune că a fost folosit ca post operațional de comandă al Hamas, relatează Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tunelul prezentat de IDF avea baie, bucătărie și o „sală de conferințe” dotată cu aer condiționat. Tunelul înalt de aproximativ doi metri putea fi accesat printr-un spațiu special de pe domeniul spitalului.

Acest spațiu din apropiere de intrarea în tunel era, până mai acum ceva timp, aglomerat de zeci de mii de civili palestinieni, despre care IDF spune că erau folosiți ca scuturi umane de Hamas.

„Acesta este felul în care supraviețuiesc pentru că folosesc spitalul ca pe un scut uman pe care îl folosesc să-i protejeze. Pot sta acolo o perioadă lungă – au o cameră cu aer condiționat”, a spus colonelul israelian Elad Tsuri, comandantul care a descoperit tunelul.

Israelul acuză Hamas de multă vreme că folosește complexul spitalicesc de la Al Shifa ca centru de comandă al operațiunilor sale, parte a unui efort mai larg al teroriștilor de a se ascunde printre civili.

Hamas și oficialii spitalului au respins acuzația.

În interiorul tunelului, văzut de jurnaliștii aduși de soldații israelieni, se puteau vedea arcade de susținere, structuri de construcție din piatră și beton. În interior au fost găsite o bucătărie mică, o baie echipată cu toaletă și chiuvetă și o cameră mare folosită pentru discuții. În aceasta se aflau și două paturi metalice.

„Suspectăm că au și o altă cale de ieșire din tunel. Nu e încă deschis și suntem siguri că există locuri din care se poate ieși în oraș de aici”, a declarat Tsuri. El a mai spus că armata are informații că tunelul poate fi accest și dintr-o grădiniță din Gaza.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri