Armata Israelului a arestat-o pe activista palestiniană Ahed Tamimi, care a instigat la "măcelărirea evreilor"

Data actualizării: Data publicării:
London, UK. 1th May 2019. Palestinian teenage activist Ahed Tamimi holds the banner at the front of the march from the BBC to a rally in Whitehall a few days before Nakba day showing solidarity with the Palestinian people and opposing continued Israel vio
Ahed Tamimi. Foto: Profimedia Images

Activista palestiniană Ahed Tamimi a fost arestată luni de către armata israelieană în cursul unui raid în Cisiordania ocupată, relatează JPost. Săptămâna trecută, Tamimi a instigat la uciderea coloniștilor evrei din Cisiordania, într-o postare pe Instagram: "Vă așteptăm în toate orașele din Cisiordania, de la Hebron la Jenin - vă vom măcelări și veți spune că ceea ce v-a făcut Hitler a fost o glumă", a scris ea pe rețelele de sociale. Tânăra, care are acum 22 de ani, a devenit celebră la 14 ani, când a fost filmată mușcând un soldat israelian pentru a-l împiedica să-l aresteze pe fratele său mai mic. De atunci, ea a devenit tot mai vizibilă în rândul militanților pentru cauza palestiniană, fiind considerată de mulți o eroină în lupta cu Israelul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Ahed Tamimi, bănuită de incitare la violenţă şi activităţi teroriste, a fost reţinută în oraşul Nabi Saleh. Tamimi a fost transferată forţelor de securitate israeliene pentru un interogatoriu mai aprofundat", a indicat pentru France Presse un purtător de cuvânt al armatei.

Militanta a fost arestată în timpul unui raid al armatei israeliene care "viza reţinerea unor indivizi bănuiţi de implicare în activităţi teroriste şi incitare la ură" în nordul Cisiordaniei, a menţionat sursa citată.

Ahed Tamimi, care are 22 de ani, a ajuns celebră la 14 ani, după ce a fost filmată muşcând un soldat israelian pentru a-l împiedica să-l aresteze pe fratele ei mai mic, care era trântit la pământ şi avea o mână în ghips.

Devenită simbol al cauzei palestiniene pe plan mondial, Tamimi este considerată de palestinieni un exemplu de curaj în faţa represiunii israeliene din teritoriile palestiniene ocupate.

Pe zidul israelian de separare din Cisiordania, în sectorul Bethleem, a fost pictat un gigantic portret al tinerei militante.

În 2017, a fost arestată pentru opt luni după ce a pălmuit doi soldaţi israelieni în curtea casei familiei sale din Nabi Saleh şi le-a cerut să plece.

De la începutul războiului declanşat de atacul sângeros al Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie, forţele de securitate israeliene operează arestări masive în rândul palestinienilor bănuiţi de violenţe, incitare la violenţă sau apartenenţă la gruparea islamistă.

În acelaşi timp, potrivit Ministerului Sănătăţii palestinian, 150 de palestinieni au fost ucişi în Cisiordania de tiruri ale soldaţilor sau coloniştilor israelieni. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri