Armata rusă din Transnistria a făcut, sâmbătă noapte, exerciții de luptă neplanificate

Data actualizării: Data publicării:
vechicul blindat în întuneric
Sursa: Telegram/Ucraina 24/7

Militarii ruși și cei ai trupelor separatiste din Transnistria au defășurat, în noaptea dintre 18 și 19 februarie, exerciții militare, în mijlocul unei crize de securitate fără precedent provocată de Rusia în Ucraina, relatează Deschide.md. Autoritățile autoproclamate din Transnistria spun că a fost vorba de „un exercițiu de control-tactic și trageri reale”.

Exerciţii militare în Transnistria, februarie 2022. Sursa foto: Telegram/Ucraina 24/7
Exerciţii militare în Transnistria, februarie 2022. Sursa foto: Telegram/Ucraina 24/7

Autoritățile autoproclamate din Transnistria spun că a fost vorba de „un exercițiu de control-tactic și trageri reale”. Conform acestora, scopul tragerilor pe timp de noapte a fost obținerea de experiență în comandă și control și trageri de luptă în condiții de vizibilitate limitată de către comandanții unităților și subordonații lor.

Exercițiile din Transnistria vin în contextul unor tensiuni tot mai mari între Rusia și Occident, generate după ce Putin a desfășurat aproape 200.000 de militari la granițele Ucrainei.

Situația a degenerat și în estul separatist al Ucrainei, acolo unde liderii occidentali se tem că Putin intenționează să însceneze un atac pentru a-l folosi apoi ca pretext pentru invadarea Ucrainei. 

Bombardamentele dincolo de linia care separă forțele guvernamentale ucrainene și rebelii pro-ruși au crescut semnificativ în număr și intensitate de săptămâna trecută.

Guvernul de la Kiev spune că este vorba de provocări din partea Rusiei și separatiștilor.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri