Armata SUA a anunțat un nou atac împotriva rebelilor Houthi. A fost distrus inclusiv un submarin autonom

Data publicării:
avion cu reacție la decolare
Foto: Profimedia Images

Armata Statelor Unite a anunțat, duminică, un nou bombardament împotriva rebelilor Houthi din Yemen, eliminând rachete, drone și un submarin al insurgenților din țara arabă.

„Armata a făcut cinci lovituri de autoapărare împotriva a trei sisteme mobile de rachete antinavă, a unui submarin autonom şi unei drone navele de suprafaţă”, a transmis, într-un comunicat, comandamentul militar al SUA pentru Orientul Mijlociu, CENTCOM.

„Este prima dată când armata americană a detectat utilizarea de către rebelii Houthi a unui submarin autonom după atacurile de pe 23 octombrie”, a adăugat organizația.

„SUA lovesc ţinte în zonele din Yemen controlate de rebelii Houthi, care reprezintă o ameninţare iminentă pentru navele marinei americane şi navele pentru transportul mărfii”, explică oficialii militari americani rațiunea loviturilor din Yemen.

Rebelii Houthi din Yemen atacă de mai multe luni navele comerciale care tranzitează Marea Roșie, motivând că atacă doar vasele care au ca destinație Israelului, ca formă de represalii împotriva guvernului israelian și armatei sale pentru războiul purtat împotriva teroriștilor Hamas.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri