„Aș mânca un indian”. Declarația șocantă a lui Jair Bolsonaro care s-a arătat dispus să comită canibalism s-a viralizat

Data publicării:
Jair Bolsonaro
„Aș mânca un indian, n-aș avea absolut nicio problemă”, s-a lăudat Bolsonaro în fața unui jurnalist străin în 2016. Foto: Profimedia Images

Un clip video din 2016 în care președintele brazilian, Jair Bolsonaro, susține că ar fi capabil „să mănânce” o altă ființă umană s-a viralizat în ultimele zile, în condițiile în care liderul de extremă dreapta încearcă să obțină un nou mandat la conducerea țării, scrie The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

E vorba de o afirmație șocantă chiar și pentru un politician care a glorificat torționari și care a cerut ca rivalii săi politici să fie împușcați.

„Aș mânca un indian, n-aș avea absolut nicio problemă”, s-a lăudat Bolsonaro în fața unui jurnalist străin în 2016, în timp ce descria o comunitate indigenă în care i s-ar fi oferit la un moment dat să mănânce carne de om.

Liderii indigeni au negat, însă, laudele lui Boldonaro ca fiind încă minciună a președintelui extremist. Poporul Yanomami, de pe teritoriul pe care Bolsonaro susține că l-a vizitat, spun că ei nu comit și nu au comis niciodată acte de canibalism.

Totuși, imaginile video în care Bolsonaro face comentariile, prima oară publicate pe canalul său oficial de Youtube în urmă cu șase ani, au devenit virale pe rețelele sociale și au fost oferite de opoziția braziliană drept o nouă mostră care să demonstreze cât de „depravat” este președintele brazilian în funcție.

„Aș vorbi de ceva ce s-a întâmplat când am fost în Surucuru... un indian murise și ei îl găteau. Ei gătesc indieni, e cultura lor”, spune Bolsonaro în film în timp ce jurnalistul care-l intervieva răspunde năucit: „Cadavrele lor?”.„Cadavrele lor”, răspunde Bolsonaro. „Dar nu ca să le mănânce, nu?” continuă jurnalistul.

„Ba da, pentru a le mânca. Îl gătesc timp de vreo două sau trezi zile după care îl mănâncă cu o banană. Voiam să văd cum este gătit un indian, dar tipul acela mi-a zis că dacă vin trebuie să și mănânc. Le-am spus că îl mănânc, dar nimeni din grupul meu nu a vrut să meargă, așa că n-am mai mers nici eu. Dar aș mânca un indian fără nicio problemă. Așa e cultura lor”, a răspuns Bolsonaro.

Liderii Yanomami și antropologii au denunțat susținerile „delirante” și „stereotipurile” promovate de Bolsonaro.

„Poporul meu nu este un popor de canibali. Astfel de practici nu există și nu au existat vreodată, nici măcar printre înaintașii noștri. Bolsonaro este un mincinos compulsiv”, a declarat un membru al poporului Yanomami.

Lula da Silva a transformat clipul viral într-o reclamă electorală: Străinii fug de noi de frica canibalului

„Bolsonaro a dezvăluit că ar fi capabil să mănânce carne de om”, au transmis reclamele electorale ale rivalului lui Bolsonaro în alegeri, fostul președinte Lula da Silva, vineri, imediat după apariția filmului.

Lula aproape că l-a învins din primul tur de scrutin pe Bolsonaro, duminica trecută. Cu un avans consistent în fața președintelui în exercițiu, Lula speră că îl va învinge detașat pe rivalul său în al doilea tur de scrutin, programat pentru 30 octombrie.

Ministrul pentru comunicații din guvernul lui Bolsonaro, Fabio Faria, l-a acuzat pe Lula că propagă „fake news” și a susținut că afirmațiile președintelui au fost „distorsionate”. Avocații lui Bolsonaro au cerut, de asemenea, interzicerii acelei reclame electorale.

Lula a negat, însă, acuzațiile și a spus: „Am văzut imaginile. Nu este nicio invenție. Pur și simplu le arătăm oamenilor cum este adversarul nostru”, le-a spus Lula susținătorilor lui, spunând că străinii fug de Brazilia „de frica canibalului”.

Bolsonaro: Sufăr din cauza spontaneității mele

Bolsonaro a reacționat la re-apariția și la viralizarea clipului spunând că „suferă mult” din cauza „spontaneității” sale.

„Stânga își face treaba foarte bine. Acum mă acuză că sunt canibal (...) Oamenii ăștia se chinuie foarte mult să bage spaima în populație”, a adăugat el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri