Atac armat la o universitate din SUA. Poliția spune că sunt mai mulți morți. Profesor: Am auzit focuri de armă „unul după altul”

Data actualizării: Data publicării:
banda a politiei care delimiteaza scena crimei in sua
Foto: GettyImages

Un atac armat a avut loc miercuri în campusul din Las Vegas al Universității din Nevada. Poliția a anunțat că atacatorul a fost localizat și este mort, relatează NBC News.

ACTUALIZARE 23.35. Sunt „mai mulți morți” în urma atacului armat, a anunțat poliția, fără a da însă un bilanț oficial. Mai mulți răniți au fost tranportați la spitalele din zonă.

Vincent Perez, un profesor de engleză, a povestit că a auzit șapte sau opt focuri de armă puternice, „unul după altul”, când a ieșit pe balconul unei clădiri.

Le-am auzit și am fugit înapoi înăuntru. Ne-am dat seama că sunt focuri de armă și că există un atacator în campus”, a spus Perez pentru MSNBC.

„Părea o armă de mare putere – avea un ecou... care te face să realizezi că este cineva gata să omoare oameni”, a adăugat Perez.


Potrivit polițiștilor, se pare că sunt „mai multe victime” lângă una din clădirile universității.

Într-o postare pe rețelele sociale, universitatea i-a avertizat inițial pe studenții din clădirea Beam Hall să „se evacueze într-o zonă sigură”, cu avertismentul „RUN-HIDE-FIGHT” (fugi, ascunde-te, luptă), care este un protocol obișnuit în cazul atacurilor armate în SUA.

Într-o altă postare, aproximativ 20 de minute mai târziu, universitatea i-a alertat pe studenți cu privire la informații despre împușcături în apropierea clădirii Sindicatului Studenților.

Poliția a anunțat că atacatorul a fost găsit mort. Nu a precizat însă dacă a fost ucis de polițiști sau s-a sinucis.

Totuși, clădirile universității sunt în continuare evacuate, una câte una.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri