Atac cu rachete și drone la Harkov. Rusia a lovit mai multe zone rezidențiale în timpul nopții

Data publicării:
Video Shows Destructive Aftermath Of Russian Airstrikes In Kharkiv
Harkov a fost o ţintă frecventă a Rusiei, atacurile intensificându-se în ultimele săptămâni. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Rusia a lovit în timpul nopții mai multe zone rezidențiale din Harkov. Sunt cel puțin șase morți și peste 10 răniți, după ce au fost avariate mai multe clădiri de locuințe și administrative.

Atacul rus asupra Harkovului, al doilea mare oraş al Ucrainei, a ucis cel puțin şase civili şi a rănit alți zece, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au anunţat oficiali din regiune, informează Agerpres.

Poliţia naţională ucraineană a informat că atacul a fost lansat cu ajutorul dronelor şi a publicat imagini cu incendii izbucnite pe străzile oraşului şi în apropierea clădirilor.

"În această dimineaţă, sunt şase morţi şi 10 răniţi ca urmare a unui atac în timpul nopţii în cartierul Şevcenkivskîi", a declarat primarul Harkovului, Ihor Terehov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Atacul a lovit zone rezidenţiale - cel puţin nouă clădiri înalte, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, un atelier auto şi autoturisme au fost avariate", a detaliat edilul.

Potrivit unor relatări, atacul s-a produs imediat după miezul nopţii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Armata ucraineană a anunţat pe Facebook că apărarea antiaeriană a distrus 28 din cele 32 de drone şi trei din cele şase rachete lansate de Rusia.

Harkov, oraş în nord-estul Ucrainei, a fost o ţintă frecventă a Rusiei, atacurile intensificându-se în ultimele săptămâni. Miercuri, un atac cu drone asupra oraşului a ucis patru oameni şi a avariat grav clădiri rezidenţiale.

Şeful administraţiei prezidenţiale, Andri Iermak, a declarat portalului de ştiri Politico într-un interviu publicat joi că este de părere că Harkovul este cea mai probabilă ţintă pentru o nouă ofensivă rusă în mai sau iunie.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri