Atenționare de călătorie în China din cauza coronavirusului. MAE: Românii să evite deplasarea în zonă!

Data actualizării: Data publicării:
Teste ale unui om de științăîn laborator
Cercetătorii chinezi au dezvoltat o terapie genică ce ar putea întârzia procesul de îmbătrânire. FOTO: Getty Images

MAE a lansat, marți, o atenționare de călătorie în provincia Hubei, Wuhan, din China, unde există un focar de pneumonie virală cauzată de coronavirus și recomandă românilor să evite deplasările în această zonă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Populară Chineză că, în provincia Hubei, localitatea Wuhan, există un focar de pneumonie virală (coronavirus).

Comisia națională de sănătate din China a raportat, la nivel național, 217 de cazuri de pneumonie virală și 6 decese din această cauză.

În afara provinciei Hubei, au fost identificate 12 cazuri de coronavirus în sudul provinciei Guangdong, 1 caz în Shenzhen  și 2 cazuri în Beijing (persoane care au călătorit recent în Wuhan, conform autorităților medicale locale).

Răspândirea coronavirusului ar putea fi amplificată de faptul că în perioada 22 ianuarie – 1 februarie 2020 se desfășoară festivitățile Anului Nou chinezesc, perioadă intensă în ce privește călătoriile interne în R.P. Chineză.  

Cetățenilor români li se recomandă, temporar, evitarea deplasărilor în provincia Hubei. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beijing: +861065323616, Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong: +85225233813+85225233817 și Consulatului General al României la Shanghai: +862162701146, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefoanele de permanență ale misiunii diplomatice a României în R.P. Chineză +8618611737488, Consulatului General al României la Shanghai: +8613701949075 și Consulatului General al României în R.A.S. Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://beijing.mae.rohttp://shanghai.mae.rohttp://hongkong.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotectionwww.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs),care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...