Bătrâna care a votat în 2018 pentru prima dată în viața ei a murit. De ce ieșise la vot abia la 82 de ani

Data publicării:
batrana vot sua

O femeie de 82 de ani din Texas a murit luni, la doar câteva zile după ce a voytat pentru prima dată în viață. Gracie Lou Philips, din nordul Texasului, a participat la votul anticipat care a avut loc săptămâna trecută, în Grand Prairie, relatează AOL.com

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„S-a înregistrat pentru a vota pentru prima dată în viața ei. Le spunea tuturor: Votez! Mă duc la vot anul acesta și votul meu va conta!”, a povestit nepoata bătrânei.

Gracie Lou suferea de pneumonie și urma să fie mutată de acasă într-un centru de îngrijire. Ea a mers să voteze cu un tub portabil de oxigen în mână. Bătrâna a povestit că nu a mai votat niciodată pentru că a avut „o viață ocupată de familie”, dar și pentru că avea prejudecăți legate de procesul de votare.

„Prioritatea ei în viață a fost familia”, spune o altă nepoată a femeii.

Însă schimbările de pe scena politică din ultimii doi ani au convins-o pe bătrână să iasă la vot. „Să vezi o persoană care efectiv are nevoie de un tub cu oxigen pentru a respira cum se urcă în mașină și cere să fie dusă la secția de vot...asta arată câtă voință a fost în ea. Este ceva ce ar trebui să le dea oamenilor de gândit”, a spus nepoata ei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri