Video „Bestia”, trenul care „ucide” sute de migranți. Oamenii încearcă să ajungă la granița SUA: Cad de pe acoperiș, stau agățați de vagoane

Data actualizării: Data publicării:
migranti care stau pe tren
Mii de migranți disperați își riscă viața sărind pe trenurile care traversează Mexicul, pentru a ajunge mai repede la granița Statelor Unite. FOTO: Captură video Digi24

Mii de migranți disperați își riscă viața sărind pe trenurile care traversează Mexicul, pentru a ajunge mai repede la granița Statelor Unite, în special pe un tren supranumit „Bestia” sau „Trenul morții”, un marfar care străbate țara de la sud la nord.

Oamenii călătoresc agățați de laterale sau pe acoperișul vagoanelor, acoperiți cu pături pentru a se proteja de soarele fierbinte din deșert.

De-a lungul anilor, sute s-au rănit sau au murit în încercarea de a se urca pe el sau căzând în timp ce dormeau.

Un alt pericol sunt bandiții care jefuiesc, violează și răpesc migranți. Pentru ei, însă, aceste riscuri cântăresc mai puțin decât cel de a fi opriți pe drum de autorități, dacă ar lua autobuzul și trimiși în țările de origine, așa cum s-a angajat guvernul mexican față de Statele Unite.

În ciuda acestui acord, migranții continuă să curgă spre granița americană. Administrația Biden este sub presiune tot mai mare să oprească fluxul de oameni.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri