Biden anunţă sute de sancţiuni împotriva Rusiei: „Dacă Putin nu plătește prețul pentru distrugerile pe care le provoacă, va continua”

Data actualizării: Data publicării:
joe biden
Sancțiunile vizează persoane legate de încarcerarea lui Navalnîi și de mașina de război a Rusiei, a declarat președintele Joe Biden. FOTO: Profimedia Images

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat peste 500 de noi sancțiuni împotriva Rusiei, ca urmare a invaziei sale în Ucraina și a morții opozantului rus Aleksei Navalnîi, transmite BBC.

Sancțiunile vizează persoane care au legătură cu încarcerarea lui Navalnîi și cu „mașina de război a Rusiei”, a declarat președintele Joe Biden.

Restricțiile la export vor fi impuse pentru aproape 100 de firme sau persoane fizice.

Biden a declarat că, prin aceste sancțiuni, vrea să se asigure că Vladimir Putin „plătește un preț și mai mare pentru agresiunea sa în străinătate și represiunea din Rusia”.

Sancțiunile marchează o săptămână de când Navalnîi a murit subit într-o închisoare a Cercului Arctic. Biden a spus că nu există „nicio îndoială” că președintele rus a fost de vină.

Sancțiunile vin, de asemenea, în ajunul celei de-a doua aniversări a invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

„Acum doi ani, el a încercat să șteargă Ucraina de pe hartă. Dacă Putin nu plătește prețul pentru moartea și distrugerile pe care le provoacă, el va continua”, a mai spus Biden.

UE a anunțat, de asemenea, sancțiuni împotriva a aproape 200 de companii și persoane acuzate că au ajutat Rusia să procure arme sau că au fost implicate în răpirea copiilor ucraineni, ceea ce Moscova neagă.

Ca răspuns, Ministerul rus de Externe a declarat că și mai mulți oficiali europeni au fost trecuți pe lista celor cărora li se interzice să intre în Rusia.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri