Bombardamente intense în regiunea Sumî. Ucraina anunţă că a doborât 17 din cele 22 de drone şi 7 rachete lansate de ruși

Data publicării:
Clădire lovită de o dronă în regiunea Sumî.
Clădire lovită de o dronă în regiunea Sumî. Foto: Profimedia

Ucraina anunţă că a doborât 17 dintre cele 22 de drone şi şapte rachete lansate de Rusia în noaptea de duminică spre luni. Au fost bombardamente intene în regiunea Sumî (nord-est), situată la frontieră, relatează News.ro.

În noaptea de duminică spre luni, Rusia a tras cinci rachete de tip S-300/S-400 în regiunea Harkov (est), două rachete de croazieră de tip Kh-59 în regiunea Sumî (nord-est) şi 22 de drone explozive de tip Shahed, anunţă pe Telegram Forţele Aeriene ucrainene.

17 drone au fost doborâte deasupra a nouă regiuni - în principal în centrul şi vestul Ucrainei, precizează armata ucraineană.

Guvernatorul regiunii Poltava (centru) a anunţat un atac în districtul Kremenciug, unde se află cea mai mare rafinărie ucraineană, lovită în mai multe atacuri ruse de la începutul invaziei ruse în urmnă cu peste doi ani.

Atacuri aeriene ruse în regiunea ucraineană Sumî - ocupată în parte la începutul invaziei - s-au intensificat în ultimele săptămâni, în timp ce armata rusă exercită presiuni asupra trupelor ucrainene în est, unde a cucerit mai multe localităţi - inclusiv oraşul-fortăreaţă Avdiivka - începând de la jumătatea lui februarie.

În ultimele zile, numărul alertelor aeriene a crescut în mod considerabil în regiunea Sumî şi a ajuns la 40 de alerte pe zi, poate mai multe”, declara sâmbătă guvernatorul acestui teritoriu, Volodimir Artiuh.

Pe de altă parte, două persoane au fost ucise luni, în regiunea rusă Belgorod, într-un atac din Ucraina, care şi-a multiplicat bombardarea zonelor de frontieră, un răspuns direct dat ofensivei ruse, anunţă autorităţile locale.

„Două persoane au fost ucise într-un atac direct asupra unei case, un tânăr în vârstă de 17 ani şi un bărbat. Ei au murit din cauza rănilor înainte să sosească salvatorii”, anunţă pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Bombardamentul a avut loc în satul Nikolskoie şi s-a soldat de asemenea cu patru răniţi, precizează el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri