Canada trimite militari vorbitori de ucraineană în Polonia pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni

Data publicării:
Justin Trudeau
Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei. Foto: Profimedia Images

Canada urmează să desfășoare personal militar în Polonia pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni care fug de războiul pornit de Rusia, într-o încercare de a preîntâmpina o criză a refugiaților în creștere, a anunțat ministra apărării canadiană, joi, conform Reuters.

Acești militari vor ajuta la procesarea refugiaților în centre din Polonia.

„Militarii noștri vorbitori de ucraineană vor oferi sprijin general, servicii și spirituale și ajutor medical limitat”, a spus Anita Anand.

Forțele Armate Canadiene vor oferi ajutor, de asemenea, unui grup de lucru polonez constituit pentru a oferi asistență umanitară și vor ajuta la stabilirea unor refugiați ucraineni în Canada.

„Premierul (n. red. – Justin Trudeau) și cu mine lucrăm foarte strâns cu omologii noștri din Polonia, dar și cu NATO, pentru a oferi aceste resurse adiționale ca partea a operațiunii noastre de sprijin pentru Flancul Estic”, a spus Anand.

Peste 4,6 milioane de oameni au fugit din Ucraina în țările vecine de la începutul invaziei rusești din 24 februarie, cel mai mare atac asupra unui stat european după Al Doilea Război Mondial. Mai mult de jumătate dintre acești refugiați au ajuns în Polonia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri