Capul mafiot Marco Raduano, care evadase coborând zidurile închisorii pe cearșafuri legate, a fost prins în timpul unei cine romantice

Data publicării:
mafiotul marco raduano arestat
Liderul unui grup mafiot italian, Marco Raduano, prezentat drept "periculos" pe site-ul celor mai căutate persoane din Uniunea Europeană, a fost arestat joi. Foto: Profimedia

Marco Raduano, un șef al mafiei italiene care a evadat anul trecut dintr-o închisoare de maximă securitate coborând zidurile pe cearșafuri legate între ele, a fost prins în Franța, în timpul unei cine romantice, relatează CNN.

Marco Raduano, în vârstă de 40 de ani, șeful mafiei din regiunea Puglia, din sudul Italiei, a fost capturat joi în fața unui restaurant de lux din Bastia, Corsica, unde lua masa cu o femeie

El a fost prins de aceeași unitate anti-mafia care l-a capturat anul trecut pe Matteo Messina Denaro, un alt cap mafiot care a reușit să scape de forțele de ordine aprope 30 de ani.

Raduano era inclus printre cei mai periculoși 10 infractori căutați de Europol. De asemenea, a fost reținut și adjunctul său, Gianluigi Troiano, care a fugit din arestul la domiciliu în 2021, după ce și-a scos brățara electronică cu care era monitorizat. El a fost arestat joi în Granada, Spania, în timp ce ridica un colet de la un punct de livrare.

Operațiunea comună a fost coordonată de Direcția raională anti-mafia din Bari, Puglia, și efectuată de carabinieri ai și comandamentul provincial din Foggia, Puglia. La arestare au cooperat și Garda Civilă Spaniolă și Jandarmeria Națională Franceză, potrivit comunicatului Carabinierilor.

Evadarea lui Raduano, care a legat cearșafuri între ele a coborât zidurile închisorii, în urmă cu un an, a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale penitenciarului. Evadarea a durat 16 secunde. Raduano a fugit pe jos fără ca gardienii să-l vadă sau să urmărească, ceea ce a dus la o anchetă internă în închisoarea de maximă siguranță.

Raduano ispășea o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru trafic de droguri când a evadat. El a fost condamnat la închisoare pe viață în lipsă după evadarea sa, pentru instigarea la uciderea mafiotului Omar Trott într-un bar din Vieste, Italia, în 2017.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri