Caricaturistul care l-a desenat pe profetul Mohamed cu trup de câine a murit într-un accident rutier

Data publicării:
lars vilks
Caricaturistul Lars Vilks care l-a desenat pe profetul Mohamed cu trup de câine a murit într-un accident rutier. FOTO: Profimedia Images

Caricaturistul suedez Lars Vilks, care a trăit sub protecţie după ce l-a desenat pe profetul Mahomed cu trupul unui câine în 2007, a murit într-un accident rutier.

Poliţia suedeză a confirmat moartea caricaturistului în vârstă de 75 de ani şi a celor doi ofiţeri de poliţie într-un accident de maşină violent petrecut în sudul ţării şi a exclus ipoteza unui act deliberat.

"Face obiectul unei anchete ca orice accident rutier. Întrucât sunt implicaţi doi ofiţeri de poliţie, o anchetă va fi derulată de procurori", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale, scrie Agerpres.

Întrebat despre posibile elemente care să sugereze o altă pistă decât cea a unui accident rutier, el a negat că ar fi putut fi vorba despre asta: "Ancheta ar fi direcţionată diferit dacă acesta ar fi fost cazul".

Lars Vilks car accident, Markaryd, Sweden - 03 Oct 2021
Caricaturistul Lars Vilks care l-a desenat pe profetul Mohamed cu trup de câine a murit într-un accident rutier. FOTO: Profimedia Images

Accidentul mortal s-a petrecut duminică după-amiază pe autostrada E4, în apropierea oraşului Markaryd, când maşina a lovit un camion ce venea din sens opus. Ambele vehicule au luat foc în urma accidentului.

Potrivit cotidianului Expressen, maşina de poliţie nemarcată care rula cu viteză a trecut peste o bară de protecţie dintr-un motiv încă nedeterminat şi a lovit apoi camionul. Şoferul camionului a fost dus la spital.

Lars Vilks, ținta unui atac armat în 2015

După caricatura făcută Profetului Mohamed, care a urmat caricaturilor daneze ale profetului publicate în 2005, Lars Vilks a trăit aproape neîntrerupt sub protecţie din cauza numeroaselor ameninţări şi atacuri din partea islamiştilor.

În 14 februarie 2015, un tânăr danez de origine palestiniană a tras cu o armă la o dezbatere de la Copenhaga, organizată după atacul mortal asupra Charlie Hebdo de la Paris.

Lars Vilks, principalul invitat al dezbaterii alături de ambasadorul Franţei, a scăpat nevătămat, dar regizorul şi producătorul danez Finn Norgaard, în vârstă de 55 de ani, a fost ucis de atacator, care în seara aceleaşi zile a împuşcat un paznic al sinagogii din Copenhaga. Atacatorul a fost ucis în dimineaţa zilei următoare într-un schimb de focuri cu poliţiştii. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri din interior: Apropiații judecătoarei Ancuța Popoviciu oferă mărturii care ar putea influența...
Digi FM
Soția lui Ilie Năstase are "sufletul încărcat": "Nu mai pot să trăiesc în minciună și să maschez totul"
Pro FM
Anna Lesko, as în seducție. Rochia decoltată, cu crăpătură până la șold, a ajutat-o să joace senzualitatea ca...
Film Now
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile...
Adevarul
De ce economia României încetinește, iar industria e în picaj. Sectoarele unde încă mai sunt câteva...
Newsweek
OFICIAL 5.000.000 pensionari iau pensia pe luna mai până în Vinerea Mare. În ce zile intră pe card?
Digi FM
Soția lui Ilie Năstase are "sufletul încărcat": "Nu mai pot să trăiesc în minciună și să maschez totul"
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă
Film Now
Cât de mare a crescut fiul actriței Sandra Bullock. Are doar 14 ani, dar deja a întrecut-o pe mama lui la...