Casa Albă avertizează că SUA „nu mai au suficienți bani” pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
soldati ucraineni pe front
Casa Albă avertizează că SUA „nu mai au bani și nici timp” ca să ajute Ucraina în războiul cu Rusia. FOTO: Profimedia Images

Șefa operaţiunilor bugetare de la Casa Albă, Shalanda Young, a avertizat luni, într-o scrisoare adresată președintelui republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și altor lideri ai Congresului că Statele Unite rămân fără bani și că s-ar putea să nu mai poată ajuta Ucraina în războiul cu Rusia, transmite Reuters.

Administrația președintelui Joe Biden a cerut în octombrie Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanța planuri ambițioase pentru Ucraina, Israel și securitatea frontierelor SUA.

Republicanii controlează Camera Reprezentanților iar finanțarea Ucrainei a devenit controversată din punct de vedere politic cu unii parlamentari de dreapta.

Young a declarat într-o scrisoare publicată de Casa Albă că întreruperea finanțării și a fluxului de arme către Ucraina ar crește probabilitatea unei victorii a Rusiei.

„Vreau să fiu clară: fără o acțiune a Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a procura mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane. Nu există un vas magic de finanțare disponibil pentru a face față acestui moment. Nu mai avem bani – și aproape că nu mai avem timp”, a scris ea. 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri