Video Exclusiv Cătălin Cherecheș va fi mutat la închisoarea unde a stat și Hitler. Fostul primar din Baia Mare a refuzat extrădarea

Data actualizării: Data publicării:
Închisoarea Stadelheim din Munchen, unde a stat și Adolf Hitler
Închisoarea Stadelheim din Munchen, unde a stat și Adolf Hitler. FOTO: Profimedia Images

Urmează o săptămână decisivă pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar va fi mutat la Munchen, în închisoarea Stadelheim, unde a stat și Adolf Hitler. Fostul edil ar putea rămâne acolo pentru cel puțin o lună și jumătate. Anchetatorii germani vor să judece extrădarea cu el în arest, iar cererea se află pe masa magistraților. Procurorul din Munchen a dat detalii, în exclusivitate pentru Digi24, despre cum decurge procesul de acolo.

Închisoarea Stadelheim din Munchen, unde a stat și Adolf Hitler. FOTO: Profimedia Images
Închisoarea Stadelheim din Munchen, unde a stat și Adolf Hitler. FOTO: Profimedia Images

„El a avut posibilitatea să facă comentarii cu privire la mandat și, de asemenea, să ridice obiecții. Tribunalul Regional Superior din Munchen va trebui apoi să decidă asupra detenției sale în vederea extrădării”, a declarat Florian Weinzierl, purtător de cuvânt, Procuratura Generală Munchen.

El a mai adăugat că a fost depusă o cerere la Tribunalul Regional Superior din Munchen, în care se solicita să fie impusă detenția în vederea extrădării.

„Tribunalul Regional Superior va acorda avocatului, avocatul persoanei urmărite, o audiere și apoi va decide cu privire la chestiunea detenției în vederea extrădării”, a mai explicat el.

Întrebat dacă Cherecheș și-a angajat avocat acolo sau este un avocat din oficiu, Weinzierl a explicat că „de principiu, conform legii germane, orice persoană care este arestată are dreptul la un avocat, astfel că, în acest caz, persoana urmărită a beneficiat de un avocat”.

„Persoana urmărită poate solicita oricând un alt avocat. Dar nu vă pot spune în acest moment dacă intenționează să facă acest lucru sau dacă a făcut deja o astfel de solicitare. Persoana urmărită penal a declarat că intenționează să se apere împotriva extrădării și că va ridica obiecții, dar va trebui să așteptăm și să vedem ce se va prezenta în cadrul procedurilor judiciare în fața Tribunalului Regional Superior din Munchen”, a conchis Florian Weinzierl.

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut marți seara de poliție, în orașul german Augsburg. 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri