Ce au descoperit ucrainenii în rachetele cu care Rusia i-a bombardat în ultimele zile

Data actualizării: Data publicării:
ucraina razboi
Foto: Facebook / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Rachetele cu care Rusia a lovit mai multe zone din Ucraina în ultimele zile conțineau circa 30 de cipuri de fabricație străină, a anunțat șeful biroului prezidențial de la Kiev, Andrii Iermak, potrivit CNN.

„Aceste rachete au fost fabricate de Rusia în acest an. Sunt aproximativ 30 de cipuri străine în Kh-101, care au fost produse în aprilie”, a scris Yermak marți, pe contul său de Telegram.

„Noi colectăm informații, lucrăm împreună cu partenerii noștri și comunicăm cu ei în mod regulat. Guvernele noastre partenere lucrează, de asemenea, cu producătorii și furnizorii de cipuri”, a adăugat el.

Potrivit acestuia, „restricțiile au fost deja puse în aplicare, dar sancțiunile trebuie să fie consolidate pentru a împiedica Rusia să obțină componente critice și să fabrice rachete”.

Ucraina a cerut în mod repetat sancțiuni occidentale mai puternice împotriva Rusiei, argumentând că, în ciuda sancțiunilor dure existente impuse de SUA, NATO și UE, Rusia încă este capabilă să-și procure componente pentru armele pe care le folosește în Ucraina.

În noaptea de luni spre marți, Rusia a lansat o serie de raiduri asupra orașului Liov, din vestul Ucrainei, și a altor regiuni aflate departe de liniile de front. Cel puțin trei oameni au murit în urma atacurilor.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri