Cea mai grasă femeie din lume a slăbit 240 kg, dar familia îi acuză acum pe medici de un lucru grav

Data actualizării: Data publicării:
Eman Ahmed/Youtube

Eman Ahmed, supranumită cea mai obeză femeie din lume, a fost operată în februarie și ar fi slăbit peste 240 de kilograme în doar două luni, însă familia ei îi acuză pe medicii care se ocupă de caz că au exagerat pierderea în greutate a femeii, pentru că își doresc "notorietate", relatează The Guardian.

Eman Ahmed/Youtube

Femeia în vârsta de 36 de ani a fost supusă unei operații de micșorare a stomacului, care a avut succes, însă acum medicii care o tratau refuză să se mai implice în cazul ei, după ce au fost acuzați că au mințit când au afirmat că Eman a slăbit și că ar fi ignorat un posibil atac cerebral al femeii.

Eman Ahmed s-a născut în Alexandria, Egipt, și cântărea 5 kilograme când a venit pe lume. Ea suferă de o boală care cauzează inflamarea țesuturilor, iar la vârsta de 11 ani a suferit un accident vascular care i-a afectat mobilitatea. De 25 de ani, Eman nu a mai ieșit din casă.

În luna februarie, ajunsă la greutatea de peste 500 de kilograme, femeia a fost transportată în Mumbai, pentru a fi tratată de Muffazal Lakdawala, unul dintre cei mai buni medici indieni. Relația dintre medic și familia femeii s-a deteriorat însă după ce Lakdawala a afirmat public că Eman ar fi slăbit peste 240 de kilograme, în urma tratamentului și operației.

Shaimaa Selim, sora lui Eman, i-a acuzat pe medici, într-un clip postat pe Facebook, că i-au distrus viața surorii sale: "De la operație, nu mai poate vorbi, este hrănită printr-un tub, nu se poate mișca, este vânătă la față și nu există nicio îmbunătățire în starea sa. Echipei medicale îi pasă doar de notorietate și de cum să facă să apară în presă".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Medicii au răspuns acuzațiilor arătând imagini cu cântarul pe care îi supervizează greutatea și care indică faptul că Eman ar cântări acum 170 de kilograme. Ei au spus și că o analiză la tomograf nu a indicat niciun semn al unui posibil atac cerebral.

Acum, toată echipa medicală, cu excepția lui Lakdawala, a renunțat la caz, spunând că se simt jigniți de acuzațiile care li se aduc. Este însă vorba despre o "demisie" simbolică, întrucât Eman va continua să primească tratamentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri