Cei 572 de migranți salvați de SOS Méditerranée de pe mare vor ajunge în Italia. Nava Ocean Viking va acosta în portul din Augusta

Data actualizării: Data publicării:
migranții de pe nava Ocean Viking, bucurându-se că vor debarca.
Migranții aflați la bordul Ocean Viking, bucurându-se să audă că nava va debarca în Sicilia. Sursă foto: Flavio Gasperini / SOS MEDITERRANEE

Italia a autorizat acostarea în Sicilia a navei Ocean Viking, operată de organizaţia umanitară SOS Méditerranée, pentru a-i debarca cei 572 de migranţi aflați la bord, a anunţat ONG-ul joi seara, potrivit AFP. 

„Ocean Viking a primit în această seară de la autorităţile maritime italiene o veste mult aşteptată: cele 572 persoane salvate vor debarca la Augusta, în Sicilia", a indicat pe Twitter organizaţia umanitară specializată în salvarea migranţilor pe mare, ce are sediul la Marsilia, transmite Agerpres.

„Este o imensă ușurare să știi că situația acestora pe mare este aproape de sfârșit, iar cele șase misiuni de salvare vor fi finalizate în cele din urmă", a mai transmis SOS Méditerranée.

SOS Méditerranée lansase miercuri un apel către Uniunea Europeană „pentru găsirea unui port sigur şi debarcarea migranţilor primiţi la bordul Ocean Viking, cât mai rapid posibil''.

Citește și: Românul care salvează mii de oameni în Marea Mediterană. „Avem 572 de migranți la bord, mâncarea se termină vineri”

Organizaţia era îngrijorată de epuizarea raţiilor alimentare preambalate şi a medicamentelor, precum şi de starea sănătăţii anumitor pasageri, obosiţi şi deshidrataţi după trei zile pe mare înainte de a fi salvaţi.

migranții pe Nava Ocean Viking
Cei 572 de migranți salvați de pe Marea Mediterană așteaptă să coboare de pe nava Ocean Viking în portul din Augusta. Sursă foto: Dragoș Nicolae / SOS MEDITERRANEE

De altfel, în urmă cu două luni, la 1 mai, nava Ocean Viking a adus în Sicilia alţi 236 de migranţi salvaţi de pe Marea Mediterană.

Recent, ONU a cerut Uniunii Europene şi Libiei să-şi reformeze procedurile de căutare şi salvare a migranţilor pe mare astfel încât să fie respectate drepturile şi demnitatea acestora.

De la începutul acestui an, 898 de migranţi şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa, dintre care 734 pe ruta centrală către Malta şi Italia, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Din februarie 2016 până în prezent, organizaţia SOS Méditerranée a salvat peste 30.000 de persoane, cu ajutorul navelor Aquarius şi Ocean Viking.

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri