Cei 900 de angajați concediați pe Zoom primesc noi oferte de muncă. „Sunt firme care caută cu disperare asemenea oameni”

Data publicării:
o femeie da mana cu un barbat la birou.
Foto: GettyImages

Un târg de locuri de muncă va fi organizat special pentru cei 900 de angajați ai firmei Better.com concediați săptămâna trecută într-o ședință pe Zoom. Specialiști în recrutare de la companii mari, precum Microsoft și Robinhood vor participa la eveniment, a spus unul din organizatori pentru Business Insider.

Una dintre angajatele Better.com concediate în timpul apelului devenit viral pe internet lucrează cu grupuri locale pentru a organiza târgul de joburi pentru a-i ajuta pe colegii rămași fără loc de muncă înainte de sărbători.

CEO-ul Better.com, o companie de credite ipotecare online, Vishal Garg, le-a spus celor 900 de angajați într-un apel de trei minute că sunt disponibilizați, „din acel moment”. Oamenii dați afară spun că au fost aproape imediat deconectați de la rețeaua companiei.

Garg a fost aspru criticat pentru gestul său și a fost nevoit să-și ceară scuze pentru modul în care și-a anunțat angajații că sunt disponibilizați. La scurt timp au demisionat din companie și directorii de marketing, PR și comunicare.

Organizarea unui târg de locuri de muncă pentru angajații Better.com afectați era următorul pas logic, spune Demi Knight Clark, fost director regional la Better.com și unul dintre liderii evenimentului.

„Avem companii cu care lucrăm și care caută cu disperare astfel de oameni”, a spus ea.

„În acest moment, pe piața muncii nu prea ai 900 de oameni care să fie pregătiți să înceapă să lucreze”, a adăugat ea.

Pe măsură ce tot mai mulți americani renunță la locurile de muncă și deficitul de forță de muncă la nivel național continuă să provoace probleme în toată țara, să ai sute de angajați bine pregătiți din domeniul tehnologiei disponibili pentru muncă imediată este un „vis” pentru angajatori, a mai spus Clark.

Cei 900 de angajați au fost concediați pe Zoom pe 1 decembrie.

În ședința online, care a fost filmată și apoi postată pe rețelele sociale de un angajat, Garg le-a spus: „Nu este o veste pe care veți dori să o auziți... Dacă sunteți în acest call, sunteți parte din grupul ghinionist care este concediat. Angajarea voastră aici încetează deîndată.”

Înainte de a le da această veste, el le-a spus angajaților: „Vin la voi cu vești deloc grozave. Piața s-a schimbat, după cum știți, și trebuie să ținem pasul pentru a supraviețui, astfel încât să putem continua să prosperăm și să ne îndeplinim misiunea. Aceasta nu este o veste pe care vreți să o auziți. Dar până la urmă a fost decizia mea și am vrut să o auziți de la mine... Este a doua oară în cariera mea când fac asta și nu vreau să o mai repet. Ultima dată când am făcut-o am plâns. De de data asta sper să fiu mai puternic. Concediem 15% din angajați din mai multe motive – piața, eficiența, performanța și productivitatea.”

Managerul a dat vina pe fluctuațiile de pe piață pentru decizie, dar ulterior e explicat pe blogul lui că este vorba și de „performanță și productivitate”.

„Știți că cel puțin 250 dintre cei concediați lucrau în medie 2 ore pe zi, în timp ce erau plătiți pentru 8? Au furat de la tine și au furat de la clienții noștri care ne plătesc facturile”, a spus el.

După câteva zile, Garg a spus că îi pare „foarte rău” pentru modul în care au fost gestionate disponibilizările.

„Nu am reușit să dau dovadă de respect și apreciere pentru persoanele care au fost afectate”, a spus el într-un mesaj postat pe site-ul companiei.

„Îmi pare foarte rău și promit să învăț din această situație și să fac mai mult pentru a deveni liderul care ar trebui să fiu”, a spus el.

Garg a mai scris că și-a dat seama că „modul în care a comunicat această veste a înrăutățit o situație deja dificilă”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Momentul când o polițistă din Cluj îi dă cu spray lacrimogen în față colegului său. Acesta se chinuie să...
Pro FM
Câți copii are Celine Dion: "Viața mea e să fiu mamă". Fiul cel mare are 23 de ani și seamănă foarte bine cu...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...