Cei trei bărbați care s-au dus în vacanță în Mexic și au fost găsiți într-un puț erau împușcați în cap. Victimele, identificate de rude

Data actualizării: Data publicării:
cavdavre scoase din put in mexic
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri. FOTO: Profimedia Images

Cei trei bărbați - un american și doi australieni - care s-au dus să facă surf în Mexic și au fost găsiți morți într-un puț erau împușcați în cap, a transmis poliția. Ei au fost identificați de părinți și nu a mai fost nevoie de teste genetice, potrivit Poliției.

Autorităţile mexicane au confirmat, duminică, faptul că americanul şi cei doi turişti australieni care au dispărut săptămâna trecută în nordul Mexicului sunt morţi, după ce trupurile lor au fost identificate de părinţi, relatează Reuters.

Trupurile fraţilor australieni Callum, în vârstă de 33 de ani, şi Jake Robinson, în vârstă de 30 de ani, precum şi cel al americanului Carter Rhoad, în vârstă de 30 de ani, au fost găsite pe fundul unui puţ în statul Baja California, la începutul acestei săptămâni, după zile de căutări.

Cei trei străini au dispărut în timp ce se aflau în vacanţă la surfing în apropiere de popularul oraş turistic Ensenada, la aproximativ 90 de minute la sud de graniţa dintre SUA şi Mexic, pe coasta Pacificului.

Biroul procurorului general al statului Baja California a precizat într-un comunicat că această confirmare a fost emisă după ce părinţii victimelor "au reuşit să identifice trupurile, fără a fi nevoie de teste genetice". Procurorul general al statului, Elena Andrade, le-a spus părinţilor şi oficialilor diplomatici că există "un angajament instituţional total de a continua ancheta acestor evenimente nefericite până când cei responsabili vor primi toată greutatea legii", se mai arată în comunicat.

Sâmbătă, Andrade a declarat că trupurile au fost găsite într-o stare avansată de descompunere pe fundul unui puţ de peste 15 metri adâncime. O sursă din cadrul biroului procurorului general a declarat pentru Reuters că toate cele trei cadavre aveau un glonţ în cap.

Trei persoane au fost arestate până în prezent, spun autorităţile. Un vehicul incendiat despre care se crede că a fost folosit de cei trei surferi a fost, de asemenea, găsit în zonă. Ipoteza preliminară a autorităţilor mexicane este că indivizii arestaţi au încercat să le fure maşina străinilor, iar când surferii s-au împotrivit au fost împuşcaţi, iar cadavrele lor au fost aruncate în puţ.

Cei trei surferi au fost văzuţi ultima dată la 27 aprilie şi au fost daţi dispăruţi câteva zile mai târziu, când autorităţile au lansat o căutare de mai multe zile cu ajutorul Biroului Federal de Investigaţii al SUA (FBI).

Baja California este unul dintre cele mai violente state din Mexic, deşi zona Ensenada este considerată mai sigură. Departamentul de Stat al SUA îi sfătuieşte pe americani să reconsidere călătoriile în acest stat din cauza criminalităţii şi a răpirilor.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...