China a sancționat 27 de oameni din cauza desenelor „extrem de urâte” dintr-un manual de matematică

Data publicării:
manual de matematica ilustratii cu copii
China a sancționat 27 de oameni din cauza desenelor „extrem de urâte” dintr-un manual de matematică. Sursa: captură YouTube

Autoritățile chineze au sancționat 27 de oameni pentru publicarea unui manual de matematică devenit viral din cauza unor imagini „extrem de urâte”, relatează The Guardian.

Un grup de lucru format la Ministerul Educației din Beijing a anchetat timp de câteva luni situația și a ajuns la concluzia că manualul „nu e frumos”, că unele imagini sunt „foarte urâte” și că „nu reflectă în mod imaginea însorită a copiilor Chinei”.

Manualul de matematică a fost publicat de Editura Populară pentru educație în urmă ci 10 ani și a fost foloit în școlile primare din toată țara. Imaginile s-au viralizat însă anul acesta, în luna mai, după ce un profesor le-a postat pe rețelele sociale. În imagini sunt copii cu fețe distorsionate, băieți care apucă fetele de fustă și cel puțin un copil care pare să aibă un tatuaj pe picior.

Utilizatorii rețelelor sociale s-au amuzat de aceste imagini, dar mulți le-au criticat, spunând că sunt o „anihilare culturală” a Chinei și că ar fi opera unor occidentali infiltrați în sectorul educației.

Ministerul Educației a spus că 27 de persoane și-au „neglijat îndatoririle și responsabilitățile” în acest caz, așa că au fost sancționați. Printre aceștia se numără și președintele editurii, redactorul șef și șeful departamentului de matematică. Aceștia au fost demiși din funcții.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri