Galerie Foto China, „înghițită” de o ceață densă. Traficul navelor a fost suspendat în mai multe porturi

Data publicării:
zgarie-nori din india in ceata
Mai multe regiuni din China au fost cuprinse de o ceață densă. FOTO: Profimedia Images

Ceaţa densă a condus, miercuri, la suspendarea circulaţiei ambarcaţiunilor prin strâmtoarea Qiongzhou, în largul coastei provinciei chineze Guangdong, într-o perioadă în care se prognozează că zăpada şi ploaia îngheţată din numeroase regiuni ale ţării ar putea perturba călătoriile a milioane de persoane în următoarele zile, transmite Reuters.

Mai multe regiuni din China au fost cuprinse de o ceață densă. FOTO: Profimedia Images
Mai multe regiuni din China au fost cuprinse de o ceață densă. FOTO: Profimedia Images

Condiţiile meteo nefavorabile afectează ţara în timp ce milioane de chinezi se îndreaptă spre autostrăzi, trenuri de mare viteză şi aeroporturi, în timpul perioadei de 40 de zile cu cel mai mare număr de călătorii ocazionate de Anul Nou Chinezesc, începută la 26 ianuarie.

Mai multe porturi au luat măsura suspendării traficului naval, marţi seară, din cauza ceţii dense, a relatat televiziunea naţională CCTV.

Anterior, oraşele portuare Beihai şi Fangchenggang, din regiunea sud-vestică Guangxi, au emis avertizări cod portocaliu de ceaţă densă şi vizibilitate deosebit de redusă în unele zone, potrivit CCTV.

China are un sistem de avertizare în trei culori pentru ceaţă, cel roşu reprezentând cel mai grav nivel, urmat de portocaliu şi galben.

Peste 100 de aeroporturi din întreaga ţară au emis atenţionări de ceaţă şi zăpadă

De asemenea, CCTV a relatat că peste 100 de aeroporturi din întreaga ţară au emis atenţionări de ceaţă şi zăpadă.

O combinaţie de ninsoare abundentă şi ploaie îngheţată afectează în prezent mai multe provincii, inclusiv Henan şi Hubei, conducând la închiderea mai multor drumuri, conform CCTV.

Administraţia Meteorologică din China (CMA) a avertizat că ploaia îngheţată aşteptată în întreaga ţară va afecta porţiuni extinse de autostrăzi, dar şi căile ferate şi zborurile.

CMA a făcut publică o hartă detaliată la nivelul întregii ţări cu autostrăzile afectate, de la cele mai periculoase la cele mai puţin periculoase.

Pentru perioada 1-4 februarie, meteorologii au prognozat ploaie îngheţată în mai multe zone din provinciile Henan, Hubei, Anhui, Jiangsu, Shandong, Hunan şi Guizhou, precum şi în oraşul Chongqing.

Ploile, ninsorile şi temperaturile scăzute, pe arii extinse, vor lovi centrul şi estul Chinei în perioada 31 ianuarie - 5 februarie. Conform CMA acestea vor fi cele mai puternice după anul 2009.

În 2008, un val de frig şi viscolul au afectat regiuni extinse din sudul şi centrul Chinei între sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie, paralizând transporturile şi suspendând producţia întreprinderilor şi activităţile comerciale. Pierderile economice directe s-au ridicat în acea iarnă la 151,65 miliarde de yuani (21,1 miliarde de dolari), cele mai grave din China din ultima jumătate de secol.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri