China interzice femeilor să prezinte lenjerie pe fluxurile video, așa că magazinele online folosesc bărbați pe post de modele

Data actualizării: Data publicării:
captura twitter cu barbati care prezinta lenjerie pentru femei
China interzice femeilor să prezinte lenjerie pe fluxurile video, așa că magazinele online folosesc bărbați pe post de modele. Sursa: captură Twitter

Piața de cumpărături pe livestream din China este o industrie în plină expansiune, care se estimează că va depăși 700 de miliarde de dolari până la finalul acestui an. Industria reprezintă aproximativ 10% din veniturile din comerțul electronic al țării, potrivit companiei de consultanță McKinsey, relatează Business Insider.

Fluxurile live cu femei care prezintă lenjerie intimă au fost închise imediat și interzise, în baza unei legi împotriva răspândirii de materiale obscene online.

Pentru a evita această interdicție, unele dintre aceste companii au început să angajeze modele masculine care să prezinte lenjerie pentru femei. Una dintre primele transmisiuni live de acest fel a avut loc în decembrie 2022.

Mulți utilizatori chinezi ai rețelelor sociale sunt amuzați de această încercare de a ocoli legea.

Băiatul poartă lenjeria mai bine decât fata”, este un comentariu la un clip de pe Douyin – TikTok din China – care a strâns aproape două sute de aprecieri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alții spun că folosirea manechinelor ar fi o alternativă mai bună pentru a prezenta lenjeria. Câteva comentarii pe Weibo, o platformă asemănătoare cu Twitter, spun, de asemenea, că această tendință „privează femeile de oportunități de angajare”.

„Dacă ar fi un model femeie, livestreamul ar fi închis în fiecare minut. Nu e ca și cum nu s-a mai întâmplat asta înainte, dar acest lucru privează un grup de femei de oportunități de angajare”, arată un comentariu cu 130.000 de aprecieri.

Bărbații care prezintă produse tradițional feminine nu sunt, de fapt, o noutate. Unul dintre cele mai populare modele de ruj din industrie, Austin Li Jiaqi, este bărbat și a fost chiar supranumit „Regele rujului” în China.

Nu prea avem de ales. Modelele nu pot fi prezentate de colegele noastre femei, așa că vom folosi colegii bărbați pentru a le prezenta”, a spus Xu, proprietarul unui magazin online.

Multe alte companii de vânzări de lenjerie pe live stream au fost inspirate de ideea lui și au început să-i urmeze exemplul, adaugă el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri