China spune că varianta Omicron a ajuns în țară pe scrisorile din SUA și Canada și cere dezinfectarea tuturor coletelor

Data actualizării: Data publicării:
Coletele sunt dezinfectate în China
China a subliniat în repetate rânduri pericolul infectării prin contactul cu coletele trimise prin poștă din străinătate, în ciuda faptului că s-au detectat cantități reduse ale virusului pe suprafața obiectelor. Foto: Profimedia Images

Media de stat din China spune că cele mai noi cazuri de infectare cu Omicron detectate în Beijing și alte orașe se datorează coletelor trimise din străinătate, în special, SUA și Canada, scrie AP. O parte a capitalei a fost închisă după ce China a detectat trei cazuri noi de infectare cu COVID-19, la doar câteva săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Iarnă care sunt organizate de Beijing.

La nivel global, experții în sănătate au punctat faptul că virusul se răspândește în special prin aer, atunci când oamenii infectați respiră, vorbesc, tușesc sau strănută.

Cu toate acestea, China a subliniat în repetate rânduri pericolul infectării prin contactul cu coletele trimise prin poștă, în ciuda faptului că s-au găsit cantități reduse ale virusului pe aceste obiecte. China a sporit testarea alimentelor înghețate și a altor obiecte de proveniență străină.

Ziarul Global Times al Partidului Comunist a citat Centrul de Control al Bolilor din Beijing și diverși virologi când au expus legătura dintre ultimele infectări cu COVID-19 detectate și coletele venite din afara țării. Poşta chineză le-a ordonat angajaţilor săi să dezinfecteze în mod sistematic corespondenţa sosită din străinătate.

La sfârşitul săptămânii trecute, capitala Beijing a raportat primul caz de coronavirus cu varianta extrem de contagioasă Omicron la o persoană care primise o scrisoare din Canada, pe care au fost găsite urme ale virusului, scrie Agerpres. Angajaţii care intră în contact cu aceste obiecte sunt invitaţi să primească o doză de rapel a vaccinului anti-COVID-19.

Într-un caz separat, o persoană din orașul Shenzen în sudul țării, care a fost depistat cu Omicron, intrase în contact cu colete din America de Nord. Cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi reducă comenzile „din ţări şi regiuni cu risc crescut de COVID-19”, a anunţat Poşta chineză într-un comunicat.

China, în alertă maximă înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing din 4 februarie

China rămâne în alertă maximă înainte de Olimpiadă cu privire la noi posibile focare de COVID-19. În jur de 20 de milioane de oameni sunt în lockdown și sub un regim de testare în masă din cauza noilor cazuri de infectare detectate.

Organizatorii Jocurilor de la Beijing au anunțat luni că doar anumitor spectatori „selecți” li se va permite să participe la evenimentele ce vor începe în mod oficial pe 4 februarie. Beijing a anunțat deja că niciun fan din afara țării nu va avea acces la Jocuri și că nu pune la dispoziție bilete publicului general.

China a evitat în mare parte izbucnirea de noi focare de infectare cu Omicron datorită unui regim foarte strict de carantină, testări în masă și restricții de călătorie. În același timp, China continuă să se lupte cu valuri de infectare în mai multe orașe, inclusiv în portul Tianjin, aflat la o oră de Beijing.

În ciuda politicii „zero-COVID” a Chinei, viața în orașul Xi'an, care a avut de îndurat mai multe săptămâni de carantină, pare să se întoarcă la normal. Orașul în care locuiesc 13 milioane de oameni și în care se găsește faimosul monument Armata de Teracotă a îndemnat autoritățile să le permită oamenilor să iasă din case și să se întoarcă la muncă.

Un singur caz de infectare cu COVID-19 a fost identificat în oraș, din totalul de 127 de cazuri noi transmise domestic care au fost detectate marți în China.

Citește și: A rămas blocată în casa unui bărbat pe care doar îl cunoscuse din cauza unui lockdown. Povestea tinerei din China a devenit virală

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri