Cinci soldați sirieni au fost uciși într-un bombardament israelian asupra aeroportului din Damasc

Data actualizării: Data publicării:
aeroportul din Damasc
Aeroportul din Damasc. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Un bombardament aerian al aviației israliene asupra aeroportului din Damasc a dus la moartea a cinci militari sirieni, anunță presa de stat din această țară, citată de The Guardian.

„Agresiunea a dus la moartea cinci soldați și la distrugeri materiale”, a transmis agenția oficială siriană de presă, Sana, care citează o sursă militară.

Lovitura, dată în primele ore ale zilei de sâmbătă, „a venit din direcția părții nord-estice a Lacului Tiberias și a țintit aeroportul din Damasc și unele puncte la sud de oraș”.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului care monitorizează războiul civil din Siria a confirmat moartea soldaților sirieni și a adăugat că și doi soldați iranieni au fost uciși în atac.

Conform organizației, care se bazează pe o rețea largă de surse de pe teritoriul Siriei, Israelul a țintit locuri în care sunt staționați luptători ai organizațiilor susținute de Iran.

În iunie, bombardamentele israeliene au forțat aeroportul din Damasc să rămână închis pentru două săptămâni, din cauza distrugerilor.

De când a început războiul civil din Siria, în 2011, Israelul a bombardat de nenumărate ori Siria, țintind trupe ale regimului Assad dar și luptători Hezbollah și ai organizațiilor susținute de Iran.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri