Video Cine este presupusa ucigașă a vloggerului rus Vladlen Tătarski. A fost filmată cu doar câteva secunde înainte de explozie

Data actualizării: Data publicării:
ucigasa
Cine este presupusa ucigașă a vloggerului rus Vladlen Tătarski. Foto: Captură video Digi24

Trupele speciale ruse au arestat-o noaptea trecută pe presupusa ucigașă a vloggerului propagandist rus Vladlen Tătarski. Ar fi vorba despre o tânără de 25 de ani, care se numește Daria Trepova. Potrivit anchetatorilor, tânăra i-a dus acestuia o cutie cu un cadou, în care a fost plasat un dispozitiv exploziv.

O filmare publicată de presa rusă o arată intrând în cafeneaua din Sankt Petersburg în care a fost comis atentatul, cu o cutie destul de mare în brațe. Înăuntru era un bust din ipsos al vloggerului ucis. Un martor ocular a povestit presei că, după ce i-a înmânat cadoul, a fost îndemnată să stea lângă el. Fata a spus că îi e rușine și s-a așezat ceva mai departe de el. Tatarski era unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai invaziei ruse din Ucraina. Se declara expert în domeniul militar. În ultima perioadă, însă, începuse să critice eșecurile armatei ruse. Cel puțin 32 de persoane au fost rănite în atentatul cu bombă, potrivit CNN.

Accidentul a avut loc în cafeneaua „Patriot” care i-ar aparține chiar șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski se arată sigur că e vorba de o reglare de conturi intre grupările de la vârful politicii ruse. Explozia în care a murit Vladen Tatarski are multe elemente similare cu modul în care a murit Daria Dughina, în august anul trecut. Tatarski și Dughina fuseseră, de altfel prieteni.

În cele 13 luni de război din Ucraina Vladlen Tatarsky s-a remarcat prin declarațiile prin care apăra metodele barbare folosite de armata rusă. „Vom învinge pe toată lumea, vom ucide pe toată lumea, vom fura tot ce avem nevoie, totul va fi așa cum vrem noi”.

Presa din Rusia susține că vlogerul a fost ucis cu ajutorul unui dispozitiv capcană. Iar jurnaliștii ucraineni spun că o tânără necunoscută i-ar fi adus lui Tatarski un trofeu în formă de soldat în timpul întâlnirii de la cafenea, in care ar fi putut fi ascunsă bomba. Experții spun că pentru a cauza o explozie de o asemenea proporții, ar fi fost suficiente 200 de grame de TNT.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri