Cine este Robert Card, autorul atacului armat din SUA cu 16 morți și 50 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu barba intr-o forografie de dosar
Robert Card, suspectul în cazul atacurilor armate din Lewiston, Maine FOTO: Departamentul de poliție Lewiston

Departamentul de poliție din Lewiston l-a identificat pe Robert Card drept „persoană de interes” în cele două atacuri armate în masă din orășelul din Maine, atacuri soldate cu cel puțin 16 morți și 50 de răniți.

Robert Card are 40 de ani și, potrivit unei postări pe Facebook a Poliție din Lewiston trebuie „considerat înarmat și periculos”.

Potrivit CNN, Card este un instructor calificat de tir și rezervist al armatei americane. De asemenea, acesta ar avea probleme de sănătate mintală, Centrul de Analiză a Informaţiilor din Maine confirmând că a fost internat vara aceasta într-o unitate de psihiatrie timp de două săptămâni.

Iată declarația completă a poliției din Lewiston:

Oamenii legii încearcă să-l localizeze pe Robert Card 4/4/1983, ca persoană de interes în ceea ce privește atacurile armate de la Schemengees Bar și Sparetime Recreation din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat și periculos. Vă rugăm să contactați forțele de ordine dacă știți că unde se află.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliția din New Hampshire participă la operațiunile de căutare, inclusiv cu elicopterul din dotare.

Potrivit NBC News, Card ar fi studiat ingineria între 2001 și 2004 la Universitatea din Maine.

Arhivele judecătorești din Maine arată că un bărbat pe nume Robert Card, care s-a născut la aceeași dată cu suspectul, a fost acuzat de exces de viteză în 2001 și 2002, însă nu este înregistrat cu cazier judiciar pentru nicio altă faptă.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri