Ciobănescul german al preşedintelui Biden, Commander, a atacat din nou un membru al personalului Secret Service

Data actualizării: Data publicării:

Commander, ciobănescul german al preşedintelui Biden, a atacat din nou un membru al personalului Secret Service. Într-o declarație pentru CBS News, un purtător de cuvânt al Secret Service a confirmat că un ofițer al serviciului care "a intrat în contact" cu Commander, câinele în vârstă de 2 ani al președintelui, a fost mușcat luni, în jurul orei 20.00.

Este cel mai recent incident dintr-un șir continuu de comportamente similare din ultimul an, transmite CBS News.

Ofiţerul a fost tratat de personalul medical de la Casa Albă.

Nu au fost furnizate alte detalii.

Incidentul apare după ce în iulie au ajuns în atenția publică aproape 200 de pagini ale unor rapoarte federale în care se descrie cum câinele ar mai fi atacat de 10 ori ofițerii și agenții Secret Service. Niciuna dintre rănile suferite de victime nu a fost gravă, se arată în documente.

Într-un incident din 26 octombrie 2022, potrivit e-mail-urilor Secret Service, un ofiţer Secret Service anonim a scris că Commander "a sărit să-l atace" în prezenţa Primei Doamne Jill Biden.

Ofiţerul a spus că prima doamnă "nu a putut prelua controlul asupra lui Commander, care a continuat să mă încercuiască. Cred că este doar o chestiune de timp până când un agent/ofiţer va fi atacat sau muşcat".

Într-un alt incident, de pe 11 decembrie 2022, un agent a fost muşcat de două ori în Grădina Kennedy de la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui Biden, după ce câinele a fost scos din lesă, potrivit e-mail-urilor.

Preşedintele s-a arătat îngrijorat pentru agent, se arată în e-mail-uri, care a fost tratat de personalul medical de la Casa Albă şi a putut să-şi termine tura.

Într-o declaraţie furnizată marţi seară pentru CBS News, purtătorul de cuvânt al primei doamne, Elizabeth Alexander, a precizat că "soții continuă să caute modalităţi pentru a-l ajuta pe Commander să se adapteze Casei Albe. Preşedintele şi Prima Doamnă sunt incredibil de recunoscători Secret Service şi personalului de la Reşedinţa prezidențială pentru tot ceea ce fac pentru a asigura siguranța țării și a familiei".

Commander le-a fost dăruit soţilor Biden în decembrie 2021, după moartea lui Champ, ciobănescul lor german, la începutul aceluiaşi an.

În acelaşi an, celălalt ciobănesc german al lui Biden, Major, a fost mutat în Delaware pentru a locui cu prieteni ai soţilor Biden, după ce a fost, de asemenea, implicat în mai multe incidente la Casa Albă.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri