Galerie Foto Comisarul european Thierry Breton și-a cumpărat un castel într-una dintre cele mai frumoase regiuni din Franța

Data actualizării: Data publicării:
Comisarul european Thierry Breton. FOTO: Profimedia Images

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a cumpărat un castel în zona rurală franceză, a declarat miercuri echipa sa pentru POLITICO, care a confirmat informațiile care circulă în presa locală.

Situat într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Franța, satul Gargilesse-Dampierre, situat în centrul hexagonului, de-a lungul râului Creuse, castelul Gargilesse a fost construit de conții de Gargilesse în secolul al VIII-lea.

Satul francez Gargilesse-DampierreFOTO: Profimedia Imaged și Gargilesse.fr
Satul francez Gargilesse-DampierreFOTO: Profimedia Imaged și Gargilesse.fr

Breton a cumpărat clădirea de la o pictoriță locală, Annick Thévenin, care achiziționase castelul în 1998, pentru a-l folosi ca galerie de artă. Comisarul nu plănuiește să locuiască acolo și intenționează să păstreze imobilul ca spațiu cultural, a declarat echipa sa.

Potrivit cotidianului local Le Berry Républicain, comisarul francez a realizat achiziția în mod discret în urmă cu câteva luni. Prețul de achiziție nu este însă cunoscut.

"Continui să administrez castelul, să primesc publicul, să găzduiesc expoziții, aceasta este dorința domnului Breton”, a declarat Thévenin pentru publicația locală.

Contactat de POLITICO, cabinetul lui Breton a confirmat că oficialul a cumpărat într-adevăr castelul, dar a refuzat să facă alte declarații, spunând că este o chestiune personală.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri