Compania căilor ferate din Franța a fost amendată pentru că un tren a călcat o pisică

Data publicării:
tren de mare viteza intra intr-o gara din paris
Compania căilor ferate din Franța a fost amendată pentru că un tren a călcat o pisică. Foto: Profimedia

Un tribunal din Franța a decis că operatorul feroviar de stat SNCF este vinovat de neglijență, după ce un tren care pleca din gară a lovit o pisică ce se ascundea pe șine, relatează The Guardian.

Moartea pisicii, numită Neko – care înseamnă „pisica” în japoneză – în luna ianuarie, în gara Montparnasse din Paris, a stârnit indignare. Ministrul de interne, Gérald Darmanin, s-a declarat „extrem de șocat” de incident.

Fundația Brigitte Bardot, care apără drepturile animalelor, a avut de asemenea un mesaj dur pentru SNCF: „Nu vă e rușine?”

Două pasagere, Georgia și fiica ei, Melaina, în vârstă de 15 ani, au povestit că animalul lor de companie a scăpat din geanta de transport și a dispărut sub un tren de mare viteză care se pregătea să plece din Paris spre Bordeaux, cu 800 de pasageri la bord.

După 20 de minute în care cele două femei au încercat să convingă personalul să salveze pisica, trenul a plecat, omorând animalul de companie.

„L-am văzut tăiat în jumătate”, le-a spus Melaina membrilor asociației pentru drepturile animalelor 30 Million Friends la acea vreme.

„Ne-au spus că nu este problema lor, că este doar o pisică și că ar fi trebuit să o ținem în lesă,” a adăugat ea.

SNCF le-a oferit stăpânelor pisicii un bilet gratuit la Bordeaux, drept compensație.

Asociația a depus o plângere pentru „abuz grav și cruzime care a dus la moartea unui animal”.

Pedeapsa maximă pentru această acuzație este de 75.000 de euro și 5 ani de închisoare, dar în acest caz, un tribunal din Paris a amendat SNCF cu 1.000 de euro pentru „neglijență”, hotărând că uciderea animalului de companie a fost cauzată „involuntar”.

Sucursala agenției de turism a SNCF a fost obligată să plătească în plus câte 1.000 de euro ca daune pentru cele două proprietare ale animalului de companie.

După moartea lui Neko, ministrul Darmanin a anunțat că polițiștii din 4.000 de posturi din toată țara vor fi instruiți pentru a combate traficul și abuzul animalelor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri