Comuniștii austrieci au ajuns pe locul doi la alegeri în Salzburg, la alegerile trecute aveau sub 1%. Cât a luat partidul lui Nehammer

Data publicării:
umbrela a comuniștilor austrieci și oameni la o măsuță cu pliante
Foto: Profimedia Images

Partidul Comunist austriac (KPOe Plus), care la alegerile generale din 2019 a obţinut la nivel naţional mai puţin de 1% din voturi, a ajuns, duminică, pe locul doi în alegerile municipale desfăşurate la Salzburg.

Conform rezultatelor preliminare, formaţiunea KPOe Plus a obţinut 23% din voturi în alegerile pentru Consiliul Municipal, la mică distanţă de Partidul Social-Democrat (SPOe), cu 26%. Rezultatul nu este definitiv, dar reprezintă pentru formaţiunea comunistă o creştere de 500% faţă de procentul obţinut în 2019.

La alegerile pentru postul de primar al Salzburg-ului, ierarhia este aceeaşi, candidatul social-democrat obţinând 30%, iar cel comunist 28%, astfel că ei se vor confrunta în turul doi.

KPOe Plus este un partid minoritar, fără reprezentare în parlamentul naţional austriac, şi este prezent doar în două din cele nouă parlamente regionale ale Austriei.

Cât despre Partidul Popular (OeVP) al cancelarului Karl Nehammer, care în oraşul Salzburg formează o majoritate locală împreună cu social-democraţii, acesta a pierdut jumătate din procente, obţinând conform aceloraşi rezultate preliminare 20% din voturi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri