Video Palatul imens al lui Viktor Orban stârnește controverse. Cum arată complexul de clădiri de lux al premierului ungar

Data actualizării: Data publicării:
viktor orban
Premierul ungar, Viktor Orban. Foto: Profimedia

Președinția ungară a Uniunii Europene, de anul viitor, agită spiritele la Bruxelles și Strasbourg. Unii oficiali europeni privesc cu preocupare ideea ca decizii importante pentru statele membre să fie gestionate de regimul iliberal și eurosceptic condus de Viktor Orban.

Nici bilanțul luptei anticorupție nu e în favoarea Ungariei. În acest context, au reapărut inclusiv întrebările legate de averea familiei lui Orban, iar conacul imens al tatălui său, e în centrul acestor controverse.

Jurnaliștii de investigație din Ungaria se întreabă de multă vreme cum e finanțată construcția domeniului aflat în nordul Ungariei, la nici 50 de kilometri de Budapesta.

Pe vechea proprietate a unui arhiduce de Habsburg, familia Orban a dezvoltat un întreg complex de clădiri - apartamente de lux, aparent cu regim hotelier, cel puțin trei piscine și garaje subterane. Construirea lor este estimată undeva între opt și 16 milioane de euro, potrivit Dailynews Hungary. De aici și întrebarea de unde are tatăl premierului Orban acești bani necesari doar pentru ridicarea construcțiilor de pe domeniu.

În principiu o fermă ecologică, domeniul nu apare în declarația de avere a prim-ministrului. Ca proprietar legal apare tatăl său, în timp ce soția lui Orban deține zeci de hectare în zonă. De fapt, jurnaliștii maghiari susțin că familia ar controla aproape 600 de hectare în zonă, mare parte deținute prin interpuși, tocmai pentru a proteja imaginea de om politic modest și auster, promovată de Viktor Orban.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri