Cea mai puternică femeie din Coreea de Nord nu s-ar mai afla în grațiile lui Kim Jong Un

Data actualizării: Data publicării:
Inter-Korean Summit 2018
PANMUNJOM, SOUTH KOREA - APRIL 27: North Koraen Leader Kim Jong Un (L) and sister Kim Yo Jong attend the Inter-Korean Summit at the Peace House on April 27, 2018 in Panmunjom, South Korea. Kim and Moon meet at the border today for the third-ever inter-Korean summit talks after the 1945 division of the peninsula, and first since 2007 between then President Roh Moo-hyun of South Korea and Leader Kim Jong-il of North Korea. (Photo by Korea Summit Press Pool/Getty Images)

Kim Yo Jong, sora dictatorului nord-coreean Kim Jong Un, considerată cea mai puternică femeie din țară, ar fi decăzut din grațiile liderului de la Phenian și ar fi fost dată afară din Biroul Politic al partidului care conduce țara, deși nu a fost complet exclusă din adunările partidului, relatează Business Insider.

Inter-Korean Summit 2018
Foto: Guliver/Getty Images

Kim Yo Jong nu mai figurează ca fiind înscrisă pe lista membrilor Biroului Politic al Partidului Muncitorilor din Coreea - principalul organism decizional din Coreea de Nord - și nu a apărut la reuniunea de săptămâna trecută a membrilor.

Nu se știe clar deocamdată de ce a fost exclusă Kim Yo Jong din Biroul Politic, mai ales că ea a apărut la câteva întâlniri recente ale partidului, dar și la o reuniune a Adunării Poporului și într-o fotografie alături de noii membri aleși ai partidului.

Kim Yo Jong a avut o ascensiune extrem de rapidă în structurile statului, după ce a fost promovată în 2017 în funcția de director al departamentului de propagandă. Este numită adeseori „prințesa”, după cum era alintată de tatăl ei, fostul lider nord-coreean Kim Jong Il.

Ea își însoțește adeseori fratele la evenimentele internaționale, inclusiv la delegația Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, unde a stat lângă vicepreședintele SUA, Mike Pence. Ea a participat inclusiv la summitul lui Kim Jong Un cu Donald Trumop, în Vietnam, în luna februarie.

Deocamdată, nu se știe nici dacă Kim Yo Jong îl va însoți pe liderul Coreei de Nord la summitul cu președintele Rusiei Vladimir Putin, care ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri