Lavrov: Motivul pentru care americanii nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord

Data publicării:
lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus într-un interviu la postul NTV că Statele Unite ale Americii nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord, deoarece ştiu că nord-coreenii au arme nucleare, relatează tass.com, citat de News.ro.

„Americanii nu vor lansa un atac asupra Coreei de Nord, deoarece nu doar bănuiesc, ci ştiu sigur că Phenianul are arme nucleare”, a spus Lavrov.

„În această privinţă, preşedintele Putin a spus în mod repetat că este imposibil să ne imaginăm că SUA sau altcineva are sută la sută informaţii despre toate facilităţile”, a adăugat însă el.

Serghei Lavrov a subliniat faptul că nu apără Coreea de Nord, dar practic oricine ar fi de acord cu „o astfel de analiză”.

Dacă americanii nu iau acest lucru în calcul, „situaţia ar putea scăpa de sub control”, crede ministrul rus.

„Mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovaţi vor avea de suferit în Coreea de Sud şi în cea de Nord, în mod cert în Japonia, în Rusia şi China”, a spus Serghei Lavrov.

El a amintit de intervenţia militară a SUA în Irak: „SUA au intervenit acolo doar pentru că ştiau sută la sută că acolo nu există arme de distrugere în masă”.

Vineri, preşedintele american Donald Trump a lansat un atac împotriva liderului nord-coreean Kim Jong-un, subliniind că acesta va fi „testat ca niciodată până acum”.

Acest mesaj a venit după ce, tot vineri, Coreea de Nord a ameninţat că ar putea testa o bombă cu hidrogen în oceanul Pacific.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri