Video Corespondență Digi24 din Serbia: Novak Djokovic a ajuns la Belgrad, primele imagini cu sportivul pe aeroport

Data actualizării: Data publicării:
novak djokovic pe aeroport in belgrad
Novak Djokovic a ajuns la Belgrad, primele imagini cu sportivul pe aeroport. FOTO: Digi24

UPDATE. Novak Djokovic s-a întors, luni, acasă, fiind așteptat ca un erou în Belgrad. Sportivul a plecat escortat din Australia, unde judecătorii au decis că anularea vizei în cazul său este corectă.

UPDATE 13.30. Novak Djokovic a ajuns pe aeroportul din Belgrad puțin după ora 13.00.

În fața aeroportului sunt aproximativ 100 de persoane dornice să îl vadă. Sosirea lui este așteptată cu entuziasm de sârbi. În imaginile surprinse de echipa Digi24 prezentă în Serbia, se vede cum muncitorii care lucrează la aeroport au întrerupt lucrul și s-au urcat pe o schelă în speranța că îl vor putea vedea pe sportiv.

Sunt prezenți și jurnaliști și polițiști.


În Serbia, toată atenția este îndreptată spre aeroportul din Belgrad, unde sportivul este așteptat să ajungă în jurul orei 13.00, relatează corespondentul Digi24.

La fața locului sunt zeci de jurnaliști care îl așteaptă, dar și polițiști care trebuie să asigure ordinea. În aeroport a fost stabilit un perimetru unde accesul este interzis.

Sârbii și-au exprimat nemulțumirea că nu li s-a permisă vină să îl întâmpine pe Novak Djokovic, care se întoarce în țară cu o aeronavă, din Dubai, unde a făcut o escală.

Liderul clasamentului mondial din tenisul masculin a fost expulzat și a pierdut șansa de a juca în turneul pe care l-a câștigat până acum de 9 ori. O nouă victorie, anul acesta, l-ar fi făcut cel mai de succes tenismen din istorie, cu 21 de titluri de mare șlem.

Acum, însă, are de plătit cheltuielile de judecată. 500.000 de dolari australieni, adică 438.000 de euro.

Locul său pe tabloul principal de la Australian Open a fost deja luat de Salvatore Caruso, jucător aflat pe locul 150 în clasamentul mondial.

Premierul Serbiei: L-au torturat zece zile

Aleksandr Vucic, președintele Serbiei: "Timp de zece zile l-au chinuit, mai bine zis chiar l-au torturat, pentru că nu a fost doar o tortură psihologică, ci și una fizică la adresa lui Novak Djokovic. Și a mai fost ceva și mai rău decât atât: vânătoarea de vrăjitoare organizată împotriva lui Novak Djokovic. Omul care - să nu uităm - a câștigat de nouă ori Australian Open. Așa ceva este complet ieșit din comun".

ATP consideră decizia ca fiind sfârșitul unei serii de evenimente regretabile. "Absența lui Novak de la Australian Open este o pierdere pentru joc. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor", este mesajul transmis de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri