Corgii regali vor ajunge în casa ducilor de York. Regina își plimba câinii la Windsor alături de fosta soție a prințului Andrew

Data publicării:
regina elisabeta mangaie un corgi
De când a urcat pe tron, Regina Elisabeta a II-a a avut peste 30 de câini corgi. Foto: Profimedia Images

Corgii Reginei Elisabeta a II-a vor ajunge în casa ducelui și ducesei de York, Andrew și Sarah, a declarat, duminică, o sursă apropiată ducelui de York. Cei doi, care au divorțat în 1996, locuiesc și acum la Royal Lodge de pe domeniul Windsor. Sarah s-a apropiat de regină datorită dragostei pentru câini și cai, pe care amândouă o împărtășeau, relatează CNN.

Chiar și după divorțul de prințul Andrew, Sarah și-a continuat prietenia cu regina, plimbând câinii prin domeniul Windsor, a adăugat sursa citată.

Pe lângă cei doi corgi, Muick și Sandy, regina ar fi avut și un dorgi, pe nume Candy, și un cocker spaniel, Lissy. Deocamdată, nu se știe cine va avea grijă de cei din urmă. 

Câinii corgi au ajuns un simbol al monarhiei britanice. Timp de 85 de ani, din 1933 până în 2018, regina Elisabeta a II-a a avut cel puțin un câine corgi, o rasă care a devenit sinonimă cu Maiestatea Sa, la fel ca Palatul Buckingham.

De când a urcat pe tron, regina a avut peste 30 de corgi.

Prima întâlnire dintre regină și un corgi a avut loc în 1933, când ea avea 7 ani. Tatăl ei, Ducele de York, a cumpărat un corgi pe nume Dookie pentru fiicele lui, Elisabeta și and Margaret.

La Palatul Buckingham, câinii reginei s-au bucurat de o viață privilegiată, având propria lor cameră, denumită Camera Corgi. Dormeau în coșuri de răchită, li se schimbau zilnic așternuturile și erau vegheați chiar de regină.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri